Rețetă de post: Musaca de vinete

Musaca de vinete, sursa pixabay
Descriere foto: Musaca de vinete, sursa pixabay

Dacă nu știi ce să mai gătești în perioada postului, această rețetă este una dintre cele mai bune soluții. Musacaua de vinete se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă.

INGREDIENTE 

3 vinete 

5 cartofi medii 

2-3 dovlecei 

4 ardei

 6 roşii

 sare

 piper boabe şi măcinat 

o căpăţână usturoi

 4-5 linguri ulei de floarea soarelui

 o legătură pătrunjel 

2-3 frunze busuioc 

1-2 linguri pesmet

 30 margarină

 

MOD DE PREPARARE: Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele. Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.

 Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 24 noi, 18:26 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play