Rețetă de post. Mâncare de ciuperci cu roșii și măsline

Data actualizării: | Data publicării:
Tocăniță de ciuperci, sursa pixabay/ autor Hans Braxmeier
Descriere foto: Tocăniță de ciuperci, sursa pixabay/ autor Hans Braxmeier

Această rețetă de post este delicioasă și ușor de preparat. Iată cât de rapid o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


1 kg ciuperci proaspete 

2 cepe

1 căpățână usturoi

3-4 roșii

4 linguri de ulei vegetal

1/2 legătură pătrunjel proaspăt

100 g de măsline negre fără sâmburi

sare, piper


Mod de preparare:


Curățați ciupercile proaspete, adăugați puțină sare în apă și puneți-le la fiert timp de aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, le scurgeți într-o strecurătoare și le tăiați felii groase. 

Se pun roșiile într-un castron cu apă clocotită pentru aproximativ 1 minut, se curăță de coajă și se taie pe orizontală. 

Într-o tigaie de teflon cu ulei încins se pune ceapa spalată și tăiată solzișori (până devine translucidă și aurie). 

După prăjire, ceapa călită se va scurge de ulei, iar apoi se va pune într-un bol. 

Într-un vas Jena cu diametrul de 24 cm se pune un rand de ciuperci, un rând de roșii feliate, câteva felii de usturoi, se asezonează cu puțină sare și piper, apoi din nou se pune un rând de ciuperci, roșii feliate, măsline feliate, usturoi, sare și piper negru.

Adăugați uleiul rămas de la prăjit ceapa în conținutul vasului și dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. 

La final presărați pătrunjel tocat. 


Poftă bună!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel