Rețetă de Crăciun. Nuci umplute cu cremă de ciocolată

Nuci, captura foto Youtube/ AllasYummyFood
Descriere foto: Nuci, captura foto Youtube/ AllasYummyFood

Această rețetă de nuci umplute cu cremă de ciocolată este delicioasă și ușor de preparat. Este desertul cel mai adorat în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Ingrediente:


300 g făină

80 g zahăr pudră

1 gălbenuș

50 g untură

60 g unt cu min. 80% grasime 

3 linguri apă rece

un praf de sare

vanilie

coajă rasă de lămâie

3 linguri zeamă de lămâie


Pentru cremă:


2 ouă

un praf de sare

100 g zahăr pudră

1 zahăr vanilat

100 g ciocolată amăruie (min. 45%)

150 g unt cu min. 80% grăsime

15 g cacao

2-3 linguri de ulei pentru formă


Mod de preparare:


Untul și untura le vom scoate direct de la frigider, vomtăia untul cubulețe și vom cerne peste ele făina, zahprul pudră și sarea. Se amestecă grăsimea cu făina până ce obținem un aluat precum nisipul. 

Adăugăm gălbenușul, vanilia și coaja rasa de lămâie și se fărâmițează din nou aluatul. Apa se pune treptat, lingura cu lingura până ce se formează un aluat compact. Punem și sucul de la lămâie. Aluatul îl vom băga 20-30 de minute frigider, învelit în pungă de plastic.


Ouăle întregi se amestecă cu zaharul, sarea și vanilia într-un castron metalic așezat pe o oala în care fierbe putina apa. Amestecul se bate până ce ajunge la 80 C apoi se ia de pe foc și se adaugă în cremă, ciocolata rupta bucatele. Se amesteca cu un tel până ce baza de crema se omogenizează. Se lasă la răcorit câteva ore până ce ajunge la temperatura camerei. 


Untul se scoate din frigider cu câteva ore înainte. Se bate cu mixerul până ce devine spumos și i se adaugă cacaoa. Se bate în continuare câteva minute. Treptat se adaugă și baza de crema, lingura cu lingura, mixând scurt. 

Crema de ciocolata cu unt se da la rece pentru 1-2 ore.

Presa se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule și apoi se șterge cu un șervețel. 

Din aluat am format bilute mici, de 6-7 g. Bilutelor le dăm apoi o forma ușor ovala. 


Nucile le presăm, apoi le coacem la foc mediu partea cu exteriorul timp de 1,5 minute, întoarcem forma și le mai lăsăm 3 minute la cel mai mic foc. 

Cu o linguriță de cafea umplem formele cu crema de ciocolata. Apoi le pudrăm cu zahar pudra vanilat.

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 22 dec, 20:14 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play