Rețetă de chifteluțe de vinete vegane. Simplu și gustos

Data publicării:
Chiftele/ foto Unsplash/ Anton
Descriere foto: Chiftele/ foto Unsplash/ Anton

Această rețetă de chifteluțe de vinete este delicioasă și ușor de preparat. 

Credeți sau nu, chiftelele nu sunt doar pentru carnivori. Dacă ești vegan și cauți o modalitate excelentă de a te bucura de o chiftea, dar fără carne, atunci acest fel de mâncare seamănă cu o chifteluță adevărată, dar o prepari cu vinete și ceapă în loc de carne. 


Ingrediente:


 2 linguri de semințe de in măcinate

¼ cană de apă

1 lingură de ulei

½ ceapă, tăiată în cubulețe 

3 căței de usturoi, tocați mărunt

1 vânătă medie 

½ cană de pătrunjel tocat

¼ ceașcă de drojdie nutritivă

1 cană de pesmet panko

1 linguriță de condimente italiene

1 linguriță de sare


Mod de preparare:


Preîncălziți cuptorul. 

Amestecați semințele de in măcinate și apa și lăsați deoparte. Puneți uleiul într-o tigaie mare și aduceți-l la foc mediu-mare. Adăugați ceapa tăiată cubulețe și usturoiul tocat mărunt și gătiți timp de 5 minute.

Adăugați vinetele tăiate cubulețe și gătiți încă 15 minute. Apoi, lăsați să se răcească timp de aproximativ 10 minute.

Amestecați vinetele cu semințele de in, pătrunjel, drojdia nutritivă, pesmetul panko, condimentele italiene și sarea. Se amestecă bine.

Formați 20 de chiftele mici. Așezați-le pe o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt. 

Gătiți chiftelele timp de 30 până la 35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.


Serviți-le cu sosul preferat. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel