Rețetă: CRUMBLE CU MERE: Desertul englezesc care a cucerit lumea

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Didi Miam
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Didi Miam

Crumble cu mere a devenit popular în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

INGREDIENTE 

1,5 kg mere verzi și roșii 

150 g zahăr brun 

100 g făină 

50 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime 

20 g coajă rasă de lămâie

MOD DE PREPARARE: Merele se curăță de coajă și li se scoate cotorul. Se taie în cubulețe de mărimi potrivite.Cubulețele de mere se pun într-o tigaie, împreună cu două treimi din cantitatea de zahăr și cu coaja rasă de lămâie.Se amestecă și se pune capacul deasupra. Se lasă așa aproximativ cinci minute sau până când merele se înmoaie.Compoziția de mere se pune la răcit.Între timp, untul rece se taie cubulețe și se amestecă împreună cu făina. Se mixează cu ajutorul mâinilor, până seamănă cu niște firimituri mai mari de pâine.Peste aluatul acesta cu formă de firimituri se pune și zahărul rămas și se amestecă în continuare.Compoziția de mere răcită se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ea se presară aluatul.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ jumătate de oră.Acest crumble de mere se consumă fie cald, fie rece. Poate fi savurat simplu, sau împreună cu un pahar de lapte rece sau o cupă de înghețată, potrivit lui James Oliver.

Rețetă: Înghețată de AVOCADO

INGREDIENTE

 2 avocado 

1 lămâie 

1 iaurt grecesc

 1 lingură de miere 

2 linguri de zahăr 

100 ml de lapte

 1 linguriță de extract de vanilie

MOD DE PREPARARE: Avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele și se scoate pulpa.Se spală bine lămâia și se rade coaja. Lămâia se taie în două și se se stoarce o jumătate. Două lingurițe de zeamă de lămâie se pune peste pulpa de avocado.Pulpa de avocado se pasează cu lingurița sau cu blenderul până se obține un piure cremos. Opțional, se poate adăuga o banană pasată pentru un plus de cremozitate.Se adaugă mierea, zahărul și iaurtul grecesc cu ajutorul unei spatule.Se mai adaugă laptele, răzătura de lămâie și extractul de vanilie. Pentru cine ține post, laptele de vacă se poate înlocui cu lapte de ovăz, migdale, orez, cocos etc. Pentru un plus de culoare se poate adăuga colorant alimentar verde.Înghețata de avocado se pune la congelator pentru cel puțin două ore.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel