Rețetă: Crumble cu mere. Desertul englezesc care a cucerit lumea

Data publicării:
Rețetă, sursa unsplash
Descriere foto: Rețetă, sursa unsplash

Crumble cu mere este un desert englezesc absolut delicios, care a devenit popular în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

INGREDIENTE:

1,5 kg mere verzi și roșii 

150 g zahăr brun 

100 g făină 

50 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime

 20 g coajă rasă de lămâie

 

MOD DE PREPARARE: Merele se curăță de coajă și li se scoate cotorul. Se taie în cubulețe de mărimi potrivite. Cubulețele de mere se pun într-o tigaie, împreună cu două treimi din cantitatea de zahăr și cu coaja rasă de lămâie.Se amestecă și se pune capacul deasupra. Se lasă așa aproximativ cinci minute sau până când merele se înmoaie. Compoziția de mere se pune la răcit.Între timp, untul rece se taie cubulețe și se amestecă împreună cu făina. Se mixează cu ajutorul mâinilor, până seamănă cu niște firimituri mai mari de pâine.Peste aluatul acesta cu formă de firimituri se pune și zahărul rămas și se amestecă în continuare.Compoziția de mere răcită se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ea se presară aluatul.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ jumătate de oră.Acest crumble de mere se consumă fie cald, fie rece. Poate fi savurat simplu, sau împreună cu un pahar de lapte rece sau o cupă de înghețată.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel