RESTART THE ART, un proiect cultural-educațional pentru sprijinirea reintegrării sociale a copiilor și reducerea stresului cauzat de pandemia COVID-19

Data publicării:

În perioada mai-iulie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul cultural-educațional „RESTART THE ART”.

Restart the art este un proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. După succesul proiectului „10 pentru BAC”, proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în luna ianuarie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima continuă seria proiectelor dedicate copiilor și adolescenților. 

Scopul proiectului „Restart The Art” este sprijinirea reintegrării sociale a copiilor și reducerea stresului cauzat de pandemia COVID-19. În perioada pandemiei, elevii au acumulat diverși factori de stres. Impactul psihologic pe care l-a avut izolarea socială este unul major în rândul tinerilor. Prin acest proiect, urmărim consolidarea abilităților de comunicare și dezvoltarea încrederii individului în sine și în grup. Totodată, proiectul susține financiar și emoțional într-o perioadă de criză, tineri artiști afectați de perioada pandemiei. 


Proiectul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, elevi ai Școlii Generale nr. 27, partenerul proiectului. În cadrul proiectului vor fi realizate cursuri de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, pentru 80 de copii. Se va pune accent pe dezvoltarea comunicării, capacității de ascultare activă, colaborare, concesie și cooperare. Cursurile vor avea loc la Școala Generală nr. 27. Trainerii proiectului sunt: Cezara Munteanu, Theodora Popa, Tiberiu Hărșan și Vlad Lință. Trainerii sunt licențiați în psihopedagogia copilului și artele spectacolului. Managerul de proiect este președintele Asociației Arte dell’Anima – Crina Lință. 


Asociația Arte dell'Anima reprezintă un spațiu cultural independent, care prin eforturi continue a reușit timp de șase ani să găsească resursele umane, logistice și financiare pentru a deveni un promotor al culturii în comunitate. În cei 6 ani de activitate, asociația a implementat cu succes mai multe proiecte culturale și educaționale, atât din fonduri proprii cât și cu finanțare nerambursabilă. Peste 300 de cursanți au absolvit din 2015 cursurile de dezvoltare personală prin tehnici teatrale. Asociația Arte dell’Anima și proiectul „10 pentru BAC” au fost nominalizate ca exemple de Inovatori în educație de către editura internațională educațională Twinkl, ca parte a campaniei inspirate de Ziua Internațională a Educației UNESCO.


Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel