Regula regală pe care regele Charles vrea să o schimbe. Prințul Harry, Prințul Andrew și Prințesa Beatrice, excluși de pe o listă oficială?

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video YouTube
Descriere foto: Captură video YouTube

Regele Charles ar plănui să îi taie pe Prințul Harry, Prințul Andrew și Prințesa Beatrice ca înlocuitori oficiali

Se pare că Regele Charles este pe cale să facă unele schimbări când vine vorba de familia regală. The Telegraph relatează că Charles vrea să schimbe o lege referitoare la cine poate servi ca înlocuitor oficial în cazul în care el ar fi "indisponibil".

Harta natală a Regelui Charles al III-lea, Scorpion cu Lună în Taur și Ascendent în Leu. Cum s-au „aliniat planetele”

 În conformitate cu Legea Regenței din 1937, soția monarhului (regina consort Camilla, în acest caz), precum și cei patru adulți care urmează la tron (prințul William, prințul Harry, prințul Andrew și prințesa Beatrice) pot fi - așa cum spune The Telegraph - "detașați în calitate de consilieri de stat în treburi oficiale".

„Se crede că regele recunoaște contradicția de a avea un trio de membri regali care nu lucrează, capabili să intre în rolul lui dacă este în străinătate sau dacă este incapabil [să-și exercite funcția – n. red.]”, spun jurnaliștii britanici.

Dar Charles vrea să schimbe legea astfel încât această regulă să se aplice doar membrilor activi ai familiei regale - ceea ce înseamnă că toți cei de pe această listă, în afară de prințul William, nu ar mai fi în rând pentru a fi consilieri de stat.

Regele Charles, mofturos la mâncare. Ce nu suportă să aibă în farfurie

În schimb, se pare că, probabil, contele de Wessex (fratele regelui Charles, prințul Edward) și prințesa regală (sora regelui Charles, prințesa Anne) vor îndeplini aceste roluri. Kate Middleton, soția prințului William, s-ar putea, de asemenea, să se regăsească inclusă în formație.

Cât de des sunt "indisponibili" monarhii? Nu se întâmplă des, dar se întâmplă. De fapt, s-a întâmplat recent, în luna mai, când Charles (pe atunci Prinț de Wales) și Prințul William au participat la deschiderea oficială a Parlamentului în numele Majestății Sale, regretata Regină Elisabeta. 

 

Noul titlu al Camilei, explicat: Care este diferența dintre regină și "regina consort"?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel