Regele Charles, mofturos la mâncare. Ce nu suportă să aibă în farfurie

Data publicării:
Regele Charles, foto Agerpres
Descriere foto: Regele Charles, foto Agerpres

Are gusturi culinare rafinate dar şi pretenţii. Regele Charles este destul de selectiv când vine vorba de mâncare iar unele preparate, pur şi simplu, i se par respingătoare. Mai mult, editorul regal Russell Myers a explicat că Majestatea Sa căuta un nou bucătar privat la începutul acestui an.

Fostul bucătar regal Darren McGrady și-a amintit de o perioadă în care încuraja personalul de la castelul Balmoral să meargă să culeagă ciuperci de pe proprietate. „Îi plac ciupercile sălbatice și și-ar conduce bucătarii la Balmoral pentru a le arăta unde sunt cele mai bune ciuperci. Le-am adus la Palatul Buckingham și au fost cele mai uimitoare ciuperci porcini”, a spus Darren. Pe lângă ciuperci, printre favoritele regelui Charles se numără mielul şi carnea de oaie pe care care Darren a avut ocazia să le gătească adesea la Palatul Buckingham. „Când fostul prinţ de Wales era acolo, erau adesea în meniu. Este un mare fan al mielului”, a adăugat el, potrivit Express.co.uk. De altfel, preparatul lui favorit este cea risotto cu ciuperci şi miel organic.

Pasionat de ingrediente şi mirodenii

Bucătarul Darren a mai spus că Charles a fost întotdeauna curios să afle ce conţine felul de mâncare care i-a fost servit şi de unde au fost obţinute unele dintre ingrediente. Există, însă, şi un aliment pe care noului monarh nu-i place absolut deloc: foie-gras. Se obţine din rață sau gâscă și poate fi produs numai după ce animalul este hrănit forțat pentru a-și mări ficatul. În ultimii ani, hrănirea forțată a determinat organizațiile de caritate pentru animale să facă o campanie virulentă împotriva fabricării și vânzării de foie-gras.

A interzis servirea de foie-gras

Andrew Farquharson, adjunctul gospodăriei de la Clarence House, a dezvăluit, în 2008, că bucătarii săi au primit ordin să nu cumpere şi să nu servească foie-gras. „Prințul de Wales avea o politică conform căreia bucătarii săi n-ar trebui să cumpere foie gras. Alteța Sa Regală nu știa că şi Casa de Brânzeturi vinde foie-gras și acest lucru va fi abordat atunci când mandatul lor va fi revizuit”, a explicat el.

 

Citește continuarea pe DC News și află care este mâncarea preferată a regelui. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel