Recunoașteți personajul. Este una dintre cele mai iubite prezentatoare TV din România

EXCLUSIV

Este una dintre cele mai apreciate jurnaliste, producătoare și prezentatoare, cu o carieră de aproape 30 de ani în televiziune. 

Cariera ei de jurnalist a început la TVR Iași, la vârstă de doar 19 ani, unde a fost inițial reporter de știri, după care a prezentat emisiunea pentru copii „Țara lui Piticot”.  La București a debutat ca reporter la redacția de știri externe a Televiziunii Române. 


Aceasta a prezentat și principalul jurnal de știri, și a fost corespondentul TVR la Gala Premiilor Oscar, la Hollywood. 

 


La vârstă de 25 de ani, Andreea Marin a fost aleasă să prezinte emisiunea, care i-a adus un succes răsunător, „Surprize, surprize”. Frumoasa prezentatoare TV a obținut de-a lungul timpului multe distincții pentru cariera sa și s-a implicat în organizarea și promovarea multor campanii umanitare. Andreea Marin este, în prezent, Ambasador UNICEF. 

 

Andreea Marin: Am fost toți greu încercați când eu eram copil

Într-un interviu pentru Spectacola, vedeta a vorbit despre copilărie și despre ceea ce visa să devină când va fi mare.

Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru Andreea Marin / EXCLUSIV

1. SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Andreea Marin: Să reușesc să fiu pe picioarele mele cât mai curând, astfel încât să ridic o povară de pe umerii tatălui meu. Am fost toți greu încercați când eu eram copil. Îmi pare rău, dar visul meu nu putea fi mai puțin serios, din păcate. Însă el s-a împlinit în jurul vârstei majoratului, când am devenit studentă și, în scurt timp, aveam și propriul serviciu, la început cu jumătate de normă, dar îndeajuns cât să simt că pot fi un sprijin și eu, la nevoie. 

 

 

2. SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?

Andreea Marin: Plecarea de acasă, cu păpușa în mână, la doar câțiva anișori, să caut casa bunicii unde bunii mei îmi făceau "ou în coajă", tare poftă-mi era!  Le-am dat bătăi de inimă părinților mei, norocul a fost că, în drumul meu, fără să vreau, am trecut pe lângă o groapă mare, se săpa fundația unei clădiri, iar tatăl meu, inginer constructor, coordona echipa și se afla acolo, jos. Când a ridicat privirea de sub cască, cine era pe marginea craterului? Andreea și păpușa ei, Răpănoasa. Așa o poreclisem, era mereu nepieptanată și arăta neîngrijită, pentru că mă jucam cu degetele fără oprire în părul ei. 


3. SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

Andreea Marin: Niciunul, nu am deloc regrete, pentru ca mi-am dat întotdeauna silința la maxim, nu am făcut economie de efort și imaginație, nu am avut ezitări. În privința a ceea ce nu a depins de mine, cele mai dureroase sunt pierderile oamenilor dragi, care m-au marcat și  le-aș schimba într-o clipă. 

 

Andreea Marin, dezvăluiri emoționante despre moartea mamei sale: „Am devenit brusc un om matur. Tata mi-a fost stâlp” 

Andreea Marin a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru Spectacola și DC News, despre copilăria ei și despre momentul în care mama sa a murit, iar tatăl său a fost cel care a trebuit să ducă rolul și de mamă, și de tată.

Andreea Marin și-a pierdut mama când avea doar 9 ani. Deși era un copil, ea a fost nevoită să ia viața în piept și să se maturizeze brusc, după cu ne-a mărturisit chiar ea. 

Invitată în platoul Spectacola și  DC News, Andreea Marin a fost întrebată de către Georgiana Ioniță cine i-a fost alături în viață, în cele mai grele momente. 

„În primul rând tatăl meu. Mama a devenit înger când eram un copil, aveam doar nouă ani. Desigur că anii petrecuți împreună au contat, dar dezvoltarea mea, ca om matur, a început la nouă ani după ce am pierdut-o pe mama mea. Am devenit brusc un om matur. Tata mi-a fost stâlp. El ținut și rolul de mama, și rolul de tată. Mai târziu, după ani, s-a căsătorit și am avut norocul de a avea lângă noi o femeie atât de bună. Îi spun tot mama. 

Bunicii nu pot să îi las să treacă în plan secund. Ei și poveștile lor, bunătatea lor și fruntea descrețită, dragostea. Am fost înconjurată de multă dragoste, chiar dacă mama s-a pierdut. Eu cred că un copil crescut cu multă dragoste are un mare avantaj de la început: devine încrezător în forțele proprii.

Am crezut mereu în forțele mele, chiar și când am avut parte de tot felul de critici, mai mult sau mai puțin binevoitoare. Eu știam că am încredere în mine și învățăm, în același timp, din critici. Nu am respins criticile. Chiar tatăl meu a fost cel care m-a sfătuit 'Nu da deoparte criticile care vin către tine pentru că doar ele te ajută să evoluezi. Nu spune -e rea voință, hai să arunc la gunoi critica asta. Întreabă-te dacă nu cumva există acolo în sâmbure de adevăr'”, a dezvăluit Andreea Marin în interviul de la Spectacola.

 

Vedeta spune că întotdeauna a ținut cont de critici, în sensul că a căutat să se ajute de ele și să repare ce era greșit, considerând că orice critică are un sâmbure de adevăr. 


„Trebuie să te înveți și cu asta în viață. În multe dintre ele există un sâmbure de adevăr. Când omul te critică, și nu o face neapărat întotdeauna cu rea voință, poate că tonul nu este cel care să îți placă, însă când omul te critică, tu trebuie să te întrebi, indiferent că îți place sau nu - nu cumva există acolo o sămânță de adevăr? Și dacă da, ce ai tu de făcut este să repari acel lucru, fără să ai neapărat un dialog cu omul care te criticat. Dar el nu a ajuns degeaba în viața ta și nici critica lui nu a ajuns degeaba la urechile tale”, a explicat vedeta. 

Cea mai importantă lecție pe care i-a dat-o fiicei sale

Violeta, fiica Andreei Marin, este acum adolescentă și primește de la mama sa aceleași sfaturi pe care și aceasta le-a primit de la părintele ei. 

„Chiar zilele trecute i-am spus o povestioară despre tatăl meu și despre ceea ce vorbeam noi când eu eram ca ea. Și lecția de viață era despre modestie. Despre faptul că într-un moment sau altul al vieții, poate să mi se pară că avem totul, că suntem tineri, că suntem frumoși, calea noastră este pavată cu tot ce e mai bun. Ei bine, mâine lucrurile se pot schimba. Și atunci, modestia, să fim la locul nostru, cred că sunt valori care nu trebuie să cunoască alterare în timp.”, a mai dezvăluit vedeta. 


Andreea Marin:  „Nu consider că sunt o frumusețe, am multe defecte”

Întrebată dacă frumusețea i-a adus dușmani în televiziune sau dacă a fost o piedică în calea succesului, Andreea a răspuns:

„Nu o să mă plâng acum de ceea ce mi-a dăruit Dumnezeu. Dar eu nu aș numi-o frumusețe. Eu am fost întotdeauna o fată oacheșă, cu ochii vii, și asta nu aș numi o neapărat frumusețe, ci mai degrabă carismă. Nu consider că sunt o frumusețe, am multe defecte, dar consider că nu trec ne observată, ceea ce poate fi mai mult decât frumusețea de catalog.

Pentru această munca noastră în fața camerei, în fața ecranelor, frumusețea este un mare avantaj.

A existat cred că un singur moment când lucrul acesta cumva m-a incomodat. Eram la știri, la începuturi, eram un copil și aveam fața mică, părea mică. Îți semănăm foarte bine, uite exact așa, cu părul negru ca abanosul și cu ochii căprui. Aveam o față dulce, trăsăturile erau dulci, și prezentăm știrile de seară, principalul program de știri al Televiziunii Naționale.

Și uneori știrile erau dure, și eu aveam această față dulce. Cineva din forul superior al Televiziunii Naționale, de atunci, am aflat că s-ar fi exprimat în felul următor `fata asta nu are ce căuta la știri, e prea oacheșă, e prea dulce`. Noroc că nimeni nu a ascultat această părere și treaba a mers în continuare. Știu să exprim și o veste tristă și o veste bună”, a povestit vedeta. 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 15 iul 2022, 10:57 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience