Rețetă de vedetă. Gastronomia portugheză: Lulas Recheada by Chef Paul Siserman

Data publicării:
EXCLUSIV

Chef Paul Sisserman vine cu o propunere delicioasă, special pentru cititorii Spectacola: Lulas Recheada 

„Mâncarea portugheza este faimoasă pentru varietate și gustul incredibil. Cei care cunosc cu adevărat Portugalia, îi consideră gastronomia ca fiind cea mai bună din lume.

În perioada secolelor al XV-lea și al XVI-lea, navigatorii portughezi au călătorit mult și au descoperit noi lumi aducând acasă ingrediente excepționale, mai ales mirodenii. Astfel, au deschis noi orizonturi gastronomice. Au folosit înțelept varietatea de ingrediente și au creat cu măiestrie o serie de rețete care se gătesc și în ziua de azi. 


În prezent, culinăria portugheză este reinventată de Chefi talențati care, asemeni navigatorilor din secolul al XV-lea, au călătorit prin lume în căutarea unor tehnici noi și a unor gusturi prin care să îmbunătățească rețete vechi, făra a le anula savoarea tradițională. 


Portugalia este țara unde locuitorii au o relație de dragoste cu fructele de mare. Este locul în care există 365 de modalități de preparare a codului sărat (bacalhau) – câte una pentru fiecare zi din an. 


Iar din gastronomia portughezilor, iată cum se pregătește un faimos preparat specific ținutului Algarve: Lulas Recheadas. 


450g calamar întregi. 
1 cârnați chorizo
2 cepe
2 catei de usturoi
4 roșii, tocate
1 ou
1 frunza de dafin
1 lingura de patrunjel, tocat
1 lingura de ulei de masline
Sare și piper după gust


Curățați și spălați calmarul.
Pentru umplutură, tocați o ceapă, un cățel de usturoi, chorizo și tentaculele de la calamar și amestecați-le într-un castron.
Crăpați oul în acest amestec și amestecați bine. Umpleți apoi sacii de calamar cu amestecul și închideți-i cu o scobitoare.
Se prăjește cealaltă ceapă și usturoiul tăiate într-o tigaie cu ulei de măsline timp de câteva minute la foc mediu, se adaugă roșiile, frunza de dafin, niște pătrunjel, sare și piper după gust. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic.
Adăugați calmarul umplut într-un vas de copt și acoperiți cu sosul în tigaie.


Gatiti la cuptor la 180 grade Celsius  timp de 25-30 de minute pana se termină


După ce ați terminat, acoperiți cu pătrunjelul tocat și serviți.
Simplu... 
Pofta bună!
Până data viitoare, rămâneți inspirați în bucătărie și în viață!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel