Râsul, leac împotriva mai multor afecțiuni. Medic: Ar fi ciudat să auzi acest sfat din gura unui cardiolog, dar e cel mai bun medicament

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Râsul poate avea mai multe beneficii asupra sănătății. Poate fi un remediu împotriva durerilor.

Râsul și zâmbetul aduc o stare de bine și pot contribui la sănătatea dumneavoastră pe tot parcursul zilei. Dar, s-ar putea să fiți surprinși să aflați că zâmbetul și râsul se pot adăuga la obiectivele de sănătate. Cu toții ne dorim să fim fericiți și zâmbitori, iar râsul are efecte unice asupra corpului care te pot face să te simți cel mai bine.

Eliberați stresul

Oamenii par astăzi mai stresați ca niciodată. Există o mulțime de motive pentru acest lucru. Avem mai mulți stimuli care vin la noi în fiecare zi decât oricând cu internetul și smartphone-urile și grijile cotidiene. Avem, de asemenea, presiuni financiare și sociale unice în comparație cu generațiile anterioare. Stresul cu care ne confruntăm ne poate afecta negativ sănătatea, arată Self Development Secrets.

Stresul este legat de mai multe condiții de sănătate fizică și mentală, inclusiv:

- boli de inimă

- diabet

- hipertensiune arterială

- obezitate

- anxietate

- depresie

Simplul act de a zâmbi te poate ajuta de fapt să scapi de stres. Studiile au descoperit că atunci când oamenii râd, ei reduc cantitatea de hormon de stres, cortizol în corpurile lor. Acest hormon este eliberat atunci când oamenii se simt copleșiți de emoții negative. Când oamenii zâmbesc și râd, există mai puțin din acest hormon găsit în organism.

Zâmbetul eliberează endorfine

Când zâmbești, folosești anumiți mușchi pentru a o face. Creierul tău controlează mişcarea musculară, astfel încât să poată recunoaşte când foloseşti acei muşchi. Când creierul tău recunoaște că zâmbești, acesta va produce neurotransmițători endorfine.

Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice eliberate de creier. Se știe că acestea vă afectează starea de spirit, atât negativ, cât și pozitiv.

O eliberare de endorfine face oamenii mai fericiți. De aceea, oamenii îți pot sugera să zâmbești dacă te simți copleșit de emoții negative. Endorfinele eliberate atunci când zâmbești te pot ajuta să te simți mai bine. Endorfinele vă ajută să vă puneți într-o stare de spirit mai bună, dar poate ajuta și la reducerea durerii ușoare.

Multe persoane cu dureri cronice încearcă să zâmbească cât mai mult posibil. Acest lucru poate ajuta oamenii să stea departe de analgezice periculoase, care pot deveni dependență. Zâmbetul și râsul nu vor face decât să ajute ameliorarea durerilor ușoare. Nu va fi suficient pentru durerile moderate sau severe.

Menține sănătatea plămânilor

Cu toții avem nevoie de oxigen pentru ca sistemul nostru respirator să funcționeze corect. Oxigenul ajută, de asemenea, fiecare celulă să se dezvolte în mod corespunzător, stimulează sistemul nostru imunitar și ajută sistemul nostru circulator. Pentru a ne asigura că aceste sisteme esențiale din corpul nostru sunt active, trebuie să ne asigurăm că primim suficient oxigen.

Pentru a obține acest oxigen, trebuie să respirăm adânc. Un râs profund vă poate ajuta, de fapt, plămânii să funcționeze mai bine, permițându-vă să ihalați mai mult oxigen. Trebuie să fie un râs profund pentru a vă oferi rezultatele pe care le doriți.

De obicei, înlocuim oxigenul din plămâni doar cu 25% din oxigenul proaspăt atunci când respirăm normal. Respiraţiile adânci ajuta la eliberarea aerului vechi din plămânii noştri şi îl înlocuiesc complet cu aer proaspăt.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel