Rafael Nadal și dieta care îl menține în formă. Care este ingredientul ce nu-i lipsește de la nicio masă

Data actualizării: | Data publicării:
Rafael Nadal, foto Instagram
Descriere foto: Rafael Nadal, foto Instagram

Rafael Nadal, ”Regele Zgurii”, a dezvăluit dieta pe care o urmează de mai bine de 20 de ani.

Rafael Nadal ese noul campion de la Roland Garros, după victoria în trei seturi în fața norvegianului Casper Ruud, scor 6-3,6-3, 6-0.

”Regele Zgurii” cu 14 titluri la Paris, și deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (22, din care două numai în acest an), Rafael Nadal a dezvăluit care este dieta pe care o urmează de mai bine de 20 de ani, dar mai ales care este ingredientul care se află pe masa lui, de dimineață până seara.

”Oriunde aș fi, mereu caut ulei de măsline extravirgin. Este un aliment esențial pentru mine. În fiecare dimineață am la micul dejun pâine prăjită cu ulei de măsline, iar la prânz și la cină, de obicei, am o salată sau pește, mereu cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

Este o parte fixă a dietei mele și a modului meu de a mânca. Combinarea unei alimentații echilibrate cu practicarea sportului te face să fii o persoană mai bună, te face să te simți mai bine”, a declarat Nadal, potrivit AS.

 

Un trofeu pentru un picior nou

În ciuda problemelor de sănătate, Rafael Nadal vrea să continue să dea tot ce are mai bun pe teren, chiar dacă în ”viața de zi cu zi” afecțiunea de la picior este una dificilă pentru el. De altfel, chiar înainte de finală, în timpul unei conferințe de presă, Nadal a spus, fără ezitare, ce înseamnă durerea de picior pentru el, notează DC Medical. 

”Aș prefera să pierd finala de duminică și să am un picior nou. Aș fi foarte fericit cu un picior nou. O victorie e minunată, dar viața și sănătatea sunt mai importante decât orice titlu, mai ales după cariera pe care am avut-o”, a spus Nadal, citat de Marca.


Turneul jucat cu anestezie

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss care antrenează o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

”Toată lumea știe că pregătirea nu a fost ideală pentru mine, înainte de Roland Garros. Nu m-am aflat în circuit pentru o lună și jumătate, nu prea m-am antrenat din cauza acelei fracturi de stres, la coastă, apoi am avut problema la picior, ceva care se află întotdeauna acolo, la Roma a fost foarte greu. Nu știu ce să spun, a fost minunat. Doctorul meu mi-a fost alături aici, am jucat având o injecție în nerv, de aceea am fost capabil să joc”, a declarat Nadal pentru Eurosport, după victoria de la Paris. Întrebat câte injecții a avut în timpul turneului, răspunsul a fost ferm: ”Mai bine nu știi!”

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel