Punk Rock – premieră la Teatrul EXCELSIOR

Data actualizării: | Data publicării:

Teatrul EXCELSIOR prezintă pe 10 și 11 martie 2023, de la ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Punk Rock de Simon Stephens, regizat de Vlad Cristache. Visceral, incisiv, bulversant, Punk Rock este o analiză dezarmant de sinceră a societății noastre, din perspectiva unor adolescenți aflați în pragul examenului maturității. 

Bulversați de hormonii care fac ravagii și lipsiți de suport real din partea adulților, ei își descarcă angoasele prin violență. Cronometrul ticăie ireversibil spre descătușarea finală...

Vlad Cristache: „Punk Rock e un strigăt de ajutor pe care o generație îl aruncă în eter, în speranța că cineva îl va auzi și, totodată, un spectacol manifest – un pumn dat societății care nu îi înțelege pe tineri. Este un spectacol must-see. Pentru că sângerează ca o rană vie, pentru că e dur, dar în același timp fun și sexy, și pentru că are la bază textul unuia dintre cei mai importanți autori de teatru contemporani.”

Piesele lui Simon Stephens se remarcă prin incisivitatea cu care aduc în atenția publicului teme incomode și subiecte de maximă actualitate, iar Punk Rock o confirmă din plin. Piesa dezvăluie comportamentele autodistructive și antisociale pe care le generează anxietatea în rândul tinerilor.

Un detaliu inedit al acestei noi producții a Teatrului EXCELSIOR este faptul că îi veți vedea pe actori în formulă de band rock, așa cum dezvăluie chiar regizorul spectacolului: „Am alcătuit o trupă rock formată din actorii teatrului și acest live band full electric exprimă tot ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte în scenele piesei (...) Momentele muzicale din spectacol reprezintă partea scufundată a iceberg-ului, coșmarul care se ascunde sub aparenta jovialitate a vieții de liceu.”

Vlad Cristache: „Demersul meu este să interogăm pe parcursul poveștii această nevoie de libertate pe care o simți când ești adolescent și să vedem de unde vine ea și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia... Unde e limita peste care nu poți să treci în încercarea de a fi cu adevărat liber și să evadezi din cușca normelor impuse de societate?”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel