Pungile de sub ochi, cauze. Trucuri pentru a scăpa de aspectul inestetic și obosit al feței

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Pungile de sub ochi sunt mici umflături la baza ochilor. Află care sunt trucurile pe care să le încerci acasă pentru a scăpa de acest aspect inestetic.

Pungile de sub ochi sunt frecvente pe măsură ce îmbătrâneşti şi ţesuturile din jurul ochilor slăbesc, inclusiv o parte din muşchii care îţi susţin pleoapele. Grăsimea care ajută la susținerea ochilor se poate deplasa apoi în pleoapele inferioare, făcându-le să apară umflate. Lichidul se poate acumula, de asemenea, sub ochi.

Pungile de sub ochi sunt de obicei o preocupare cosmetică și rareori un semn al unei afecțiuni grave. Remediile la domiciliu, cum ar fi compresele reci, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului lor. Pentru umflarea persistentă sau deranjantă sub ochi, chirurgia pleoapelor poate fi o opțiune.

Pungile de sub ochi, simptome

Simptomele pungilor de sub ochi pot include:

- Umflare ușoară

- Piele încrețită

- Cearcăne

Pungile de sub ochi, când să vezi un medic

S-ar putea să nu vă placă modul în care arată, dar pungile de sub ochi sunt de obicei inofensive și nu necesită îngrijire medicală. Consultați-vă furnizorul de servicii medicale dacă afecțiunea cauzează probleme de vedere, iritații sau dureri de cap sau este însoțită de erupții cutanate.

Furnizorul dumneavoastră de îngrijire a sănătății va dori să excludă alte cauze posibile care pot contribui la umflare, cum ar fi boala tiroidiană, infecția, boala țesutului conjunctiv sau o alergie. Este posibil să fiți trimis la un furnizor de servicii medicale care este specializat în ochi (oftalmolog), chirurgie plastică sau chirurgie plastică a ochilor (chirurg oculoplazic).

Pungile de sub ochi, cauze

Pungile de sub ochi sunt cauzate atunci când structurile tisulare și mușchii care susțin pleoapele slăbesc. Pielea poate începe să se rideze, iar grăsimea care se află de obicei în jurul ochiului se poate deplasa în zona de sub ochi. De asemenea, spațiul de sub ochi poate aduna lichid, făcând zona să pară umflată sau umflată. Mai mulți factori provoacă sau agravează acest efect, inclusiv:

- Îmbătrânire

- Retenție de lichide, în special la trezire sau după o masă sărată

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel