Prunele, beneficii miraculoase pentru sănătate. De ce este bine să le consumi

Data actualizării: | Data publicării:
Prune, sursa pixabay
Descriere foto: Prune, sursa pixabay

Dacă eşti în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii, prunele sunt exact ce ai nevoie. Pe lângă faptul că sunt nişte fructe foarte gustoase, ele te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase.

Prunele fac parte din aceeași familie cu piersicile, nectarinele și caisele. Au crescut pentru prima dată în China cu mii de ani în urmă. Apoi, prunele au ajuns în Japonia, în unele părți ale Europei și în America. Astăzi, peste 2.000 de soiuri cresc în întreaga lume.

Vitamina C din prune ajută organismul să se vindece, să construiască mușchi și să formeze vasele de sânge. Este excelentă și pentru ochii tăi.

Iată și alte moduri în care prunele sunt bune pentru sănătatea ta:

Boli de inimă:  Substanțele fitochimice și nutrienții din prune scad inflamația care declanșează bolile de inimă.

Anxietate: O prună pe zi poate ține la distanță anxietatea. Atunci când antioxidanții tăi sunt scăzuți, anxietatea poate fi ridicată.


Ameliorarea constipației: Prunele, ca și prunele uscate, pot ajuta, de asemenea, să mențină lucrurile în mișcare prin sistemul dumneavoastră. Ele au mult sorbitol, un alcool de zahăr care acționează ca un laxativ natural.

Tensiune arterială ridicată și accident vascular cerebral: Potasiul din prune este bun pentru controlul tensiunii arteriale în două moduri. Ajută organismul să scape de sodiu atunci când urinezi și diminuează tensiunea din pereții vaselor de sânge. Atunci când tensiunea arterială este mai mică, scad șansele de a face un accident vascular cerebral.

Bogat în antioxidanți: Aceste substanțe protejează organismul împotriva deteriorării celulelor și țesuturilor care pot duce la diabet, boala Alzheimer, boala Parkinson și cancer.

Reduc glicemia: Prunele sunt pline de fibre, ceea ce ajută la încetinirea unei creșteri bruște a zahărului din sânge după ce mâncați carbohidrați. De asemenea, acestea pot stimula producția de adiponectină din corpul dumneavoastră, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Sănătatea oaselor: Cercetările efectuate pe animale arată că prunele uscate  pot ajuta la reducerea pierderii de masă osoasă și pot chiar să o inverseze, potrivit webmd.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel