Proteinele în exces, toxice. Dr. Cezar: Ficatul și rinichii obosesc teribil. Silueta a devenit mai importantă decât sănătatea

Foto Unsplash/ autor Eiliv-Sonas Aceron
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Eiliv-Sonas Aceron

Proteinele în exces nu fac bine organismului, ba dimpotrivă, pot cauza probleme serioase.

Proteinele în exces dăunează organismului. Acestea nu sunt metabolizate, iar acest lucru poate cauza probleme de sănătate. Dr Cezar Amititeloaie a explicat pe pagina sa de Facebook cum ne afectează consumul excesiv de proteine. 

 

”Dacă consumi mai multe proteine decât ai nevoie, excesul va fi convertit în glucoză și grăsimi, și se va produce mai mult amoniac. Amoniacul este toxic pentru creier și de aceea trebuie transformat în uree și apoi eliminat prin rinichi.

Această transformare are loc în ficat, dar dacă ai ficatul gras, amoniacul ajunge în cantitate mai mare la creier și se produce afectarea acestuia”, arată Dr. Cezar Amititeloaie.

 

Ficatul și rinichii obosesc teribil în momentul în care avem o dietă bogată în proteine


”Apropo de “oboseală”, ficatul și rinichii obosesc teribil în momentul în care avem o dietă bogată în proteine, așa cum e la modă acum. Silueta a devenit din păcate mai importantă decât sănătatea și toată lumea mănâncă proteine în exces din simplul motiv că sunt greu de transformat în grăsime.

Dar sunt și greu de metabolizat, iar ficatul și rinichii vor fi suprasolicitați - deci nu vă mirați că o să crească nivelul ureei, acidului uric și creatininei, toți fiind martorii descompunerii proteinelor”, a explicat și medicul nutriționis Mihaela Bilic.

 

Beneficiile proteinelor


Consumate cu moderație, proteinele sunt benefice pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Acestea ajută la dezvoltarea musculaturii şi reprezintă un ajutor de nădejde pentru persoanele care vor să slăbească. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 01 iul 2022, 16:56 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience