Propolisul, leac pentru mai multe afecțiuni. Lidia Fecioru: „Ca să avem un efect ar fi bine să bem seara, înainte de culcare”

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, foto Facebook
Descriere foto: Lidia Fecioru, foto Facebook

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt beneficiile propolisului pentru sănătate.

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit cum putem folosi propolisul pentru tratarea mai multor afecțiuni. Bioenergoterapeutul spune că această tinctută trebuie consumată seara, înainte de culcare pentru efecte maxime.

 

"O să vorbim despre propolis. Acesta este foarte bun pentru multe lucruri şi ca să avem un efect ar fi bine să bem seara, înainte de culcare, câte 20 de picături de tinctură de propolis puse în 100 de grame de lapte cald, timp de 10 zile pe lună", a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.


Ce afecțiuni tratează

Lidia Fecioru spune că propolisul este un leac eficient pentru mai multe probleme de sănătate, printre care  pancreatita, gastrita, ulcerul stomacal sau probleme ale ficatului. 

"Astfel, ni se va aranja foarte bine partea de sănătate a organelor interioare, cum este pancreatita, gastrita, ulcerul stomacal, probleme ale ficatului. Trebuie să bem acest leac aproximativ şase luni de zile, câte zece zile pe lună", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

 

Leac pentru insomnie

Într-o altă ediție a emisiunii Adevăruri ascunde, bioenergoterapeutul a dezvăluit și un leac pentru insomnie, tot pe bază de propolis.

“Se ia tinctură de propolis și se pun douăzeci de picături în jumătate de pahar de lapte. Se bea seara, înainte de culcare.

Este pentru a ne pune la punct pancreasul și tot ce înseamnă tractul digestiv.

De asemenea, e foarte bun pentru somn, pentru odihnă”, a explicat ea.

 

Ceaiul care îți taie pofta de mâncare

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru bea în fiecare dimineață, stomacul gol, ceai de scorțișoară și dafin.


„Este vorba de un ceai pentru care ai nevoie de 1 litru de apă, un bețișor de scorțișoară și 5 frunze de dafin. Fierbi apa, apoi torni scorțișoara și dafinul. Lași la infuzat 15 minute”. a povestit Lidia Fecioru la Antena 3. 


Acesta este ritualul zilnic al Lidiei Fecioru, cu care se menține în formă. În urmă cu mai mulți ani, bioenergoterapeutul a slăbit 30 de kilograme, după ce a urmat o dietă drastică. 

 

"Am ajuns de la 90 de kilograme la 60 cu multă voință. Dar știi de ce? Pentru ca m-am îmbrăcat într-o rochie și soțul meu mi-a reproșat. Atunci mi-am dat seama că omul de lângă mine nu mă mai iubește deloc. Am slăbit, am divorțat. Am speculat un regim alimentar, regimul Demis Rhoussos, e dietă disociată. În regim era așa: 3 zile de proteine animale, 3 zile de proteine vegetale și 3 fructe. Fructele conțin zahăr, iar eu nu am vrut să le mănânc. Mie nici nu-mi plac fructele. Din partea mea, fructele să crească și iarna în pom.

Nu am mancat pâine, dulciuri, făinoase, cartofi, pe care nu le mănânc nici acum, acidulate, pe care nu le beau nici acum și fructe. Acum mai mănânc din când în când fructe, dar conțin zahăr. Erau zile când organismul simțea nevoia, și era logic. Atunci luam câte un cubuleț de ciocolată neagră, care ținea locul și de cofeină, și de dulce.

Îmi făceam ceaiuri din fructe de pădure uscate, asta ca să beau mai multe lichide și să aibă o culoare, să nu fie apa chioara. Regula cea mai importantă să scapi de kilograme este să renunți la pofte. Dacă îți pui ordine în minte, e ca în viață. Trebuie să știi ce vrei. Voința e pe primul loc", povestea Lidia Fecioru, cu ceva timp în urmă, într-un interviu pentru Irina Reisler.

Dacă suportăm mai greu laptele, îl putem pune în orice ceai”, a spus Lidia Fecioru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel