Prof. dr. Elise Stan, devastată de vestea morții Florentinei Satmari: „Starea ei de sănătate s-a deteriorat în ultima vreme”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Prof. dr. Elise Stan, etnomuzicolog și realizator de emisiuni, laTeleviziunea Română, a transmis un omagiu, odată cu aflarea veștii că Florentina Satmari s-a stins din viață. 

Florentina Satmari s-a stins din viață, pe data de 15 februarie, lăsând în urma sa multă durere. Prof. dr. Elise Stan, etnomuzicolog și realizator de emisiuni, la Televiziunea Române, a transmis un mesaj dureros, odată cu aflarea veștii că îndrăgita realizatoare TV s-a stins din viață.

Prof. dr. Elise Stan, devastată de vestea morții Florentinei Satmari

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Spectacola, prof. dr. Elise Stan a recunoscut că, deși știa că problemele de sănătate ale Florentine Satmari se înrăutățiseră în ultima perioadă, vestea morții sale a provocat multă tristețe. 

„Vestea morţii Florentinei Satmari ne-a șocat pe toți. Mie tot nu-mi vine să cred că este adevărat şi că Florentina nu mai este printre noi. Deși starea ei de sănătate s-a deteriorat în ultima vreme, totuși anunțul decesului ei ne-a provocat tuturor o tristețe apăsătoare. 

Nu ne vine să credem, căci Florentina avea o vitalitate extraordinară. A fost o persoană extrem de tonică, avea un simț al umorului foarte dezvoltat, totdeauna gata să povestească istorioare pline de haz. Știa să creeze bună dispoziție și tocmai de aceea a fost mereu înconjurată de prieteni.

S-a stins un mare realizator de televiziune, cu respect faţă de public, faţă de tradiţie şi față de muzica de calitate. A lăsat în urma sa mii de ore de emisiuni oferite cu generozitate  publicului larg. A încântat lumea cu emisiunile sale de muzică populară, cântece de petrecere și romanțe. Filmările aflate în arhiva Televiziunii Române rămân fără îndoială o pagină imposibil de trecut cu vederea în orice istorie a muzicii populare româneşti, oricât de sumară ar fi ea. Florentina Satmari a fost un  profesionist de excepție. A avut privilegiul să lucreze cu o întreagă echipă de oameni de mare valoare: Tudor Vornicu, Dumitru Moroșanu, Octavian Iordăchescu și mulți alți teleaști de marcă. Numele ei a fost un brand și o garanție a calității.

Florentina Satmari a descoperit, îndrumat  şi promovat o serie de tineri talentaţi. A marcat destinele multor tineri interpreți care voiau să cânte, influenţând  cariera lor artistică. Toţi au devenit,cu timpul vedete, iubiţi şi apreciaţi de public. A făcut ca multe dintre visurile aspiranţilor la titlul de artist să devină realitate. Sunt mulţi cei care au a-i mulţumi Florentinei Satmari pentru hrana sufletească ce le-a dăruit-o, pentru viaţa frumoasă şi succesul de care se bucură astăzi datorită susţinerii sale. Sunt foarte mulți aceia care-i datorează recunoştinţă pentru sprijinul acordat în cariera artistică.

Greșit se spune despre cel care pleacă precum că a trecut în neființă. El există în continuare, doar că a trecut într-o altă dimensiune spirituală unde totul este dreptate şi adevăr, bine şi frumos, seninătate şi lumină.Știm cu toții  că oamenii mari rămân nemuritori, Florentina Satmari va rămâne veşnic în memoria noastră, a tuturor. Sper ca Cel de Sus să-i  ofere infinit mai mult decât i-am dat noi, oamenii, aici, pe PământTot ceea ce mai putem să-i oferim acum sunt rugăciunile, florile şi lacrimile noastre împreună cu iubirea, respectul şi neuitarea. S-a oprit o inimă şi un suflet drag nouă s-a mutat în veşnicie, însă amintirea Florentinei Satmari nu se va stinge niciodată.Bunul Dumnezeu s-o odihnească în linişte şi pace!”, ne-a declarat prof. dr. Elise Stan.

 Citește și: Cine a fost Florentina Satmari, îndrăgita realizatoare TV, care a murit pe 15 februarie

                                                         



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel