Cine a fost Florentina Satmari, îndrăgita realizatoare TV, care a murit pe 15 februarie

Data actualizării: | Data publicării:

Florentina Satmari s-a stins din viață pe 15 februarie 2024. 

Florentina Satmari, unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți realizatori TV, s-a stins din viață, vestea tristă fiind făcută de mai mulți interpreți de muzică populară din România, care plâng tragicul eveniment, dar și de TVR, postul de televiziune unde aceasta a avut o carieră de zeci de ani.

Chiar dacă a făcut o viață televiziune și a fost extrem de apreciată pentru determinarea și ambiția sa, Florentina Satmari a absolvit studiile la Conservatorul "Ciprian Porumbescu", implicându-se, de-a lungul timpului, în organizarea diferitelor festivaluri cu renume de la noi din țară, precum ar fi Festivalul „Maria Tănase” sau „Crizantema de Aur”. Pe lângă acestea, îndrăgita realizatoare TV a fost cea care s-a ocupat de Festivalul “Callatis”, extrem de cunoscut și urmărit din toate timpurile. 

Călătoria la Televiziunea Română și-a început-o în anul 1972, iar pe parcursul carierei sale s-a făcut remarcată pe diferite domenii. Potrivit informațiilor postate pe site-ul TVR-ului, aceasta a început, în prim plan, să muncească drept corist, după care a fost asistent artistic şi redactor în cadrul aceleiași televiziuni.

Tot Florentina Satmari este cunoscută astăzi și pentru crearea celor mai cunoscute și apreciate programe de muzică populară românească, iar împreună cu regretatul compozitor Paul Urmuzescu a realizat și alte emisiuni importante despre diferitele creații ale compozitorilor cu renume.

Chiar dacă televiziune a fost constant prezentă în viața ei, trebuie să știți că Florentina Satmari nu a renunțat nici la cealaltă dragoste a sa, muzica, urcând, de-a lungul timpului, pe diferite scene mari internaționale, în diferite turnee din Europa şi Asia.

Maria Dragomiroiu, mesaj emoționant după moartea Florentinei Satmari

Printre interpreții de muzică populară care și-au exprimat regretele se numără și Maria Dragomiroiu, vizibil întristată de această veste.

„Iarăși o zi tristă pentru mine, pentru familia mea si pentru foarte mulți interpreți de muzică populară și nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară,a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște! Sunt doar două luni de când ne-am întâlnit și ne-am bucurat împreună la ziua soțului meu, Bebe Mihu.Viața este așa de scurtă ,ea este formată doar din trăiri și amintiri! Să încercăm să le facem frumoase!”,  a scris solista pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel