Produsul lactat care susține un somn calitativ și digestia. Îl poți prepara simplu, acasă. Dr. Mihail: „Nu există motiv pentru care nu l-ai consuma”

Data publicării:

Dr. Mihail a dezvăluit care este cel mai bun produs lactat pentru sănătate, cu multiple beneficii. 

Produsele lactate au nenumărate beneficii pentru sănătate, spun unii specialiști. Totuși, dintre ele trebuie să le alegem pe cele mai importante, pe care să le și includem adesea în meniul nostru regulat. În acest sens, un loc important în acest top îl ocupă kefirul, spune Dr. Mihail, care dezvăluie avantajele pe care le poate obține organismul nostru, odată cu această băutură pe bază de lapte fermentat. De asemenea, tot el a punctat și faptul că îți poți prepara propriul kefir acasă, astfel încât acesta să fie 100% original și, implicit, cu toate beneficiile la pachet.

„Este probiotic, îți hrănește bacteriile din intestine, te ajută cu somnul, digestia, este obținut din lapte fermentat, deci are mai puțină lactoză. Nu există motiv, pe lângă intoleranța la lactoză, pentru care nu ai consuma kefir. Din punctul meu de vedere, cel făcut acasă este cel mai bun kefir, pentru că acolo îl poți obține pe cel original. Pe lângă un singur brand pe care îl cunosc care folosește cu adevărat drojdie de kefir, majoritatea celorlalte nu pot folosi acea drojdie, pentru că dacă o bagi în fabrica de lactate ea e atât de păcătoasă, încât nu mai scapi de ea.”, a dezvăluit Dr. Mihail pe rețelele de socializare. 

Citește și: Dr. Mihail, avertisment pentru părinți. Băutura celebră care le face rău copiilor: „E cazul să vă opriți”

Ingredientele de care ai nevoie pentru a-ți prepara propriul kefir

Așadar, pentru a obține propriul kefir acasă, ai nevoie de câteva ingrediente de bază, spune Dr. Mihail. Cu toate acestea, specialistul împreună cu Carmen Brumă o să discute despre această rețetă pas cu pas în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

„De aceea, o soluție foarte bună, dacă nu găsești kefir în magazine pe care să scrie drojdie de kefir, este să-ți faci propriul kefir acasă. Ai nevoie de lapte integral și de această ciupercă tibetană și de niște echipamente: vorbim de un borcan de sticlă cu capac, o sită de plastic, o spatulă de lemn sau plastic. De această ciupercă nu ai voie să te atingi cu metal.”, a mai spus acesta. 

VEZI și: Beneficiile uimitoare pe care le are carnea de porc. Dr. Mihail încurajează consumul său

Adevărul despre cafeaua cu lapte

În alt clip realizat pe rețelele de socializare, Dr. Mihail a vorbit despre adevărul din spatele cafelei cu lapte. Această băutură a fost extrem de des pusă sub semnul întrebării, de-a lungul timpului, motiv pentru care specialistul a dezvăluit ce spun studiile realizate de-a lungul timpului. 

„Mulți sunt curioși despre consumul cafelei cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate și vreau să vă explic de ce. Sunt foarte multe studii care spun că dacă faci asta, proprietățile acelei cafele scad, și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane. Unele studii spun că cafeaua cu lapte are aceleași proprietăți benefice ca și apa, adică 0, dar te hidratează. Altele spun că proprietățile consumului de cafea cu lapte se înjumătățesc, însă un alt studiu, care îmi place foarte mult, arată că atunci când consumi cafea cu lapte, proprietățile sale antioxidante cresc și vreau să vă explic de ce există atât de multe rezultate variate.

Diferența o face omul care consumă cafea și răspunsul acelui om la lapte. Contează nivelul de intoleranță al fiecărei persoane la lapte, care are proteine. S-a demonstrat în anumite studii faptul că atunci când pui lapte în cafea, proteinele din lapte o să încapsuleze anumite substanțe benefice din cafea, cum sunt antioxidanții. Acele proteine o să împiedice absorbția acelor substanțe la începutul tractului intestinal. Dacă tu ai intoleranță la lactoză sau la cazeină, principala proteină din lapte, atunci e probabil ca beneficiile cafelei să scadă în cazul tău.”, a mai explicat acesta în trecut.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel