Dr. Mihail, avertisment pentru părinți. Băutura celebră care le face rău copiilor: „E cazul să vă opriți”

Data publicării:

Dr. Mihail le-a dezvăluit părinților ce pericol se ascunde într-o băutură celebră și îndrăgită de micuți.

Dr. Mihail lansează un avertisment extrem de important pentru toți părinții. Specialistul îndeamnă adulții să renunțe să le mai dea copiilor celebrul fresh de portocale, extrem de îndrăgit atât de cei mici, cât și de cei mari. Chiar dacă pare a fi extrem de sănătos și răcoritor, acesta spune că nu facem decât să consumăm o băutură cu puțină vitamina C și cu extrem de mult zahăr. Mai mult, după ce portocalele au fost stoarse, obținem un suc asemenea celui din supermarketuri, cu o concentrație foarte mare de zahăr, spune Dr. Mihail.

„Aș vrea să previn toți părinții care dau fresh de portocale copiilor săi din rațiuni de sănătate. E cazul să vă opriți. Să scoți conținutul din portocală, să separi sucul de tot restul, fibrele, este ca și cum ai sări cu parașuta, fără să ai o parașută în spate. Pentru că sucul care rezultă are o concentrație de 10% de zahăr , este aceeași concentrație pe care o au sucurile carbogazoase. Practic, la fiecare 100 de ml de suc de portocale avem 10 g de zahăr. Concret, fresh-ul de portocale este efectiv o băutură cu zahăr și cu puțină vitamina C.”, a spus Dr. Mihail, printr-un videoclip realizat pe TikTok.

Citește și: Trucuri pentru un hummus de casă perfect. Chef Joseph Hadad, secretul prin care poți obține o pastă fină

Care sunt copiii ce pot bea fresh de portocale

Există și anumite categorii de copii care se pot bucura din când în când de acest suc, anunță Dr. Mihail. Este vorba despre cei care depun extrem de mult efort și care consumă foarte multe calorii zilnic. În caz contrar, zahărul din fresh-ul de portocale le poate provoca micuților adevărate probleme de sănătate, pe termen lung.

„Nu spun neapărat că nu e bun, dar depinde bun pentru ce. Dacă copilul acela urmează să alerge într-un maraton sau să înoate într-un bazin, poți să-i dai acel fresh de portocale, pentru că îl va consuma. Altfel, un copil care are o activitate normală, o să aibă o creștere mare de glicemie și ceea ce faci este să-i distrugi sănătatea de mic. Asta se transformă în grăsime.”, a continuat acesta.

VEZI și: Câte fructe poți consuma zilnic. Bilic: Savurați-le ca atare, proaspete, sunt cel mai natural și sănătos desert

Cătălin Scărlătescu lansează și el un avertisment pentru părinți

Și Cătălin Scărlătescu a lansat recent un asemenea avertisment pentru părinți. De data aceasta însă, nu este vorba de fresh-ul de portocale, ci de un îndrăgit desert, extrem de popular în țara noastră. Este vorba despre clătitele cu ciocolată, care se digeră extrem de greu și care nu le fac bine copiilor, anunță Scărlătescu.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

VEZI și: Cinci alimente pe care trebuie să le arunci acum din cămară. Semnele care îți indică faptul că sunt stricate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel