Produsul care face minuni în demachierea tenului. Ioana Marinescu: „Ne ajută să avem pielea mai elastică, hidratată, mai curată”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, vine la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre demachierea tenului.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre demachierea corectă a tenului. Specialista trage astfel un semnal de alarmă și scoate în evidență motivele pentru care nu ar trebui să sărim niciodată peste acest pas, chiar dacă nu ne-am aplicat machiaj pe ten, în ziua respectivă.

„Pentru mine, demachierea tenului este cel mai important pas din ritualul de îngrijire. Dacă avem două produse de curățare dedicate tipului de ten, suntem destul de bine. Curățare trebuie făcută constant, ăsta e cel mai important lucru pe care trebuie să-l știm și trebuie făcută de două ori pe zi. Dimineața, evident, după ce ne trezim și când pielea este mai plină de sebum și seara, când ajungem acasă și pielea este super încărcată. Dacă dimineața putem face o curățare mai ușoare, seara ar fi minunat să folosim un produs de curățare pe bază de uleiuri și unul pe bază de apă. Este esențial ca atunci când ne întoarcem acasă să eliminăm impuritățile, celulele moarte și toată protecția solară pe care se presupune că am folosit-o și care trebuie seara să fie eliminată cum trebuie.”, a declarat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță.

Îngrijirea corectă a tenului în sezonul rece. Ioana Marinescu: „Pielea are nevoie de multe active diferite”

De ce este important să ne demachiem, chiar dacă nu am folosit produse cosmetice

Așadar, din rutina noastră de îngrijire a tenului nu ar trebui să lipsească niciodată demachierea de dimineața și cea de seară. Dacă cea din prima parte a zilei poate fi ceva mai restrictivă, demachierea de seara trebuie să fie foarte complexă.

„Demachierea înseamnă gestul de curățare al pielii, fie că s-au folosit produse de machiaj, fie că nu s-au folosit. Teoretic se presupune că măcar stratul de protecție solară ar trebui să existe și să-l înlăturăm, dar oricum curățarea tenului trebuie să fie făcută constant. Nu aș recomanda curățarea cu săpunuri agresive, nu aș recomanda să folosim alcool, curățarea tenului trebuie să fie făcută cu produse delicate, blânde, iar dimineața, apa micelară pe care o folosim trebuie să fie dedicată tipului de ten și să respecte ph-ul pielii. Aș mai recomanda pentru curățare produsele pe bază de ulei. În momentul în care masăm pielea cu un produs pe bază de uleiuri, el va îngloba toate celulele moarte, iar în momentul în care voi finaliza cu un produs pe bază de apă, tenul va fi foarte curat. Demachierea se va termina când discheta va fi curată și nu va mai avea urme de machiaj.”, a continuat fondatorul PLUSH BIO. 

Cum scapi de coșuri și de imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: „Este important să nu folosim prea multe produse cosmetice”

Produsul cara oferă elasticitate și hidratare deplină tenului

„Un alt produs pe care l-aș recomanda ar fi un tonic sau produsele pe bază de Alfa Hidroxi Acizii, care pot fi extrași din flori, fructe sau legume. Este important ca aceștia să fie folosiți constant, pentru a obține microexfoliere permanentă. Alfa Hidroxi Acizii ne ajută să avem pielea mai elastică, hidratată, mai curată, dar ne ajută și la susținerea constantă a rutinelor antirid, pentru că avem nevoie ca pielea să fie constant stimulată.”, a continuat Ioana Marinescu.

De ce important să pieptănăm părul în fiecare seară. Ioana Marinescu explică: „Vrem ca părul nostru să fie fericit”

Importanța spumelor și a cremelor de demachiere

În final, Ioana Marinescu și-a exprimat părerea și despre spumele de curățare sau cremele de demachiere, care ar trebui să fie foarte blânde cu tenul nostru.

„Spumele de spălare reprezintă alt produs pe care îl recomand să-l folosim în procesul de demachiere, în funcție de tipul de ten. Acestea pot să facă minuni cu tenul nostru și ar trebui să fie blânde, să curețe pielea. dar să o și respecte. Nu are sens să o agresăm sau să folosim produse puternice. Pe moment va fi o senzație de curat, dar la câteva ore tenul va începe să secrete mult sebum, pentru că va încerca să echilibreze lipsa pe care am făcut-o cu un produs agresiv.

Produsele cremă de curățare aș recomanda să fie folosite seara și să fie masată pielea foarte blând, timp de 2-3 minute, acest lucru ne va ajuta să eliminăm toate impuritățile.”, a continuat aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel