De ce important să pieptănăm părul în fiecare seară. Ioana Marinescu explică: „Vrem ca părul nostru să fie fericit”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor o Armin Lotfi
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor o Armin Lotfi

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea părului. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit în emisiune realizată de Georgiana Ioniță, ”Interviurile Spectacola”, acolo unde a vorbit despre îngrijirea părului, dar și despre importanța pieptănării părului seara. Specialista a mărturisit că este indicat să ne periem părul seara, deoarece acest lucru ne va da o stare de bine. 

„Pieptănatul părului seara îi dă o stare de bine și vrem să fie fericit părul nostru pentru că se vede și pentru că fiecare celulă a noastră merită să fie puțin veselă și să îi oferim ingredientele de care are nevoie. ”, a spus Ioana Marinescu pentru Spectacola. 

Îngrijirea părului în sezonul rece

Ioana Marinescu a explicat cum ne îngrijim părul în sezonul rece. Aceasta a precizat că este foarte important să ne hidratăm foarte bine firele de păr și să folosim produse care să nu-l usuce. 

„Este minunat să folosim produse care să îl hidrateze, să nu-l usuce, să îi dea elasticitatea de care are nevoie, să îi dea corpul de care are nevoie, să închidă cuticula, să nu o lase exfoliată și să lase părul să se simtă protejat pentru că senzația de păr protejat ne face și nouă bine în momentul în care âți atingi părul și el este sănătos, elastic, mai tonic. ”, a mai spus Ioana Marinescu. 

Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului

 În primul rând, specialista a dezvăluitce trebuie să facem, astfel încât părul nostru să aibă un aspect plăcut, care să emane astfel sănătate.

„Dacă în tinerețe am avut un păr binecuvântat, cu trecerea timpului am încercat tot felul de culori, decolorări, absolut toate modelele cele mai ciudate mie mi-au distrus părul și mi l-au făcut să arate foarte nefericit. Mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea puțină strălucire, am încercat diferite ingrediente, care au funcționat sau nu foarte bine. Sunt persoane mai receptive la anumite active, și persoane mai puțin receptive. Părul are nevoie de o curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele ar trebui să fie blânde, în funcție de tipul firului de păr. Apoi, o mască, un balsam, un mic tratament pentru păr este foarte important, din punctul meu de vedere, fie că este pentru scalp sau pentru lungime. Pentru mine scalpul este o problemă constantă și încerc să fiu foarte la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar.”, a declarat Ioana Marinescu la Interviurile Spectacola. 

Cum îngrijim corect părul uscat. Ioana Marinescu: „Deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă”

Importanța acidului hialuronic și a ceramidelor pentru păr

În tot acest proces de îngrijire, Ioana Marinescu spune că extrem de important este acidul hialuronic, dar și ceramidele, care oferă părului un efect de elasticitate și putere. Aceasta a dezvăluit chiar și care sunt principalii factori care cauzează căderea părului.

„Important este acidul hialuronic pentru păr, există molecule hialuronice care dau elasticitate, hidratează și dau rezistență foarte bună firului de păr. A doua condiție a unui tratament de regenerare a părului sunt ceramidele, care o să îmbrace cuticula și o să facă părul elastic, mult mai puternic împotriva ruperii și făcându-l mai sănătos. E important ca părul să fie îngrijit, să fie fericit. Firul de păr ne arată starea de sănătate pe care o avem, starea psihică. Faptul că sunt perioade în care ne cade firul de păr indică faptul că avem probleme de absorbție de vitamine, hormonale sau poate că suntem într-o stare de depresie accentuată.”, a continuat aceasta. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel