Îngrijirea corectă a tenului în sezonul rece. Ioana Marinescu: „Pielea are nevoie de multe active diferite”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, vine la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea pielii în sezonul rece.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea tenului în sezonul rece. În primul rând, în acest proces extrem de important, specialista recomandă introducerea în rutina de îngrijire a retinoizilor, dacă aceștia nu erau deja folosiți.

„Pe perioada de toamnă, schimbările trebuie să fie foarte fine pentru ten, nu agresive, dar foarte evidente, pentru că tenul are nevoie de multe active diferite. În cazul în care pe perioada de vară am oprit folosirea retinoizilor, deși nu era nevoie să-i oprim, este momentul să reintroducem retinoizii în rutina noastră. Ori că alegem o formă de retinoizi lejeri, care să fie dedicați tipului de ten matur, sau că alegem retinoizi mai puternici, important este ca ei să fie introduși în rutina noastră într-un mod delicat și să fie introduși progresiv. Retinoizii trebuie folosiți o dată, de două ori pe săptămână, seara.”, a spus Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii „Interviuriel Spectacola”.

Cum introducem antioxidanții în rutina noastră de toamnă

După retinoizi, Ioana Marinescu explică importanța folosirii antioxidanților periodic, în cadrul rutinei noastre de îngrijire.

„Alt lucru care ar fi minunat să înceapă să se întâmple, dacă vara nu am folosit, este să aducem în rutina noastră antioxidanții, care și pe perioada verii sunt incredibil de necesari, dar, pentru că în general vara ne rezumăm la o rutină restrânsă, cu siguranța toamna este necesar să îi introducem.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Cum scapi de coșuri și de imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: „Este important să nu folosim prea multe produse cosmetice”

Ce trebuie să facem dacă vrem să diminuăm hiperpigmentarea pielii după expunerea la soare

„În cazul în care pe perioada verii ne-am hiperpigmentat, ceea ce este des întâlnit, este momentul să facem ceva, pentru că dacă lăsăm tenul fără să încercăm să curățăm aceste urme ale soarelui, cu siguranță ele o să devină mai profunde și ne va fi cu atât mai greu să scăpăm de ele. Așa că, în acest sens, recomand să facem scruburi, care trebuie să fie blânde, gentile cu tenul și trebuie să fie făcute o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de ten. Acestea trebuie făcute constant. Ulterior scrubului, este important să folosim măști dedicate luminozității. Un ingredient minunat este cărbunele activ. Este un ingredient care se va vedea pe tenul nostru, în cel mai bun sens posibil. Cărbunele activ are calitatea de a normaliza secreția de sebum, apariția punctelor negre, de a lumina treptat hiperpigmentarea, dar are și calitatea d ea lăsa tonusul tenului la nivelul care trebuie. Pe perioada de toamnă sunt câteva lucruri care trebuie schimbate: să introducem retinoizi, antioxidanți, să avem grijă de luminozitatea tenului, să facem scuburi, dar foarte delicat și să-l hidratăm.”, a mai dezvăluit specialista.

Cauzele căderii părului. Ioana Marinescu: „În tinerețe facem multe greșeli”. Cum putem depăși această problemă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel