Prima reacție a Simonei Halep, după ce i-a fost redusă pedeapsa, în scandalul de dopaj: „A durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit”

Data publicării:
Sursa foto: Simona Halep, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Simona Halep, Instagram

Simona Halep a avut prima reacție, după ce Tribunalul Arbitral de Sport a venit cu sentința finală, în cazul scandalului de dopaj.

Simona Halep a avut parte de o veste extraordinară, venită din partea Tribunalului Arbitral de Sport. După ce a fost suspendată din tenis încă din anul 2022, fiind acuzată de dopaj, românca s-a chinuit continuu să-și dovedească nevinovăția și să demonstreze tuturor, după cum spunea chiar ea, faptul că nu ar recurge niciodată la o astfel de practică. Dacă, inițial, aceasta primise 4 ani de suspendare, lucru care i-ar fi putut pune capăt carieri, pedeapsa a fost scurtată la 9 luni, verdict care a făcut-o pe Simona Halep să-și recapete speranța.

Astfel, sportiva a avut și o primă reacție, în care își arată recunoștința pentru sentința definitivă care, în final, a fost una favorabilă pentru ea. 

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. (...) Abia aștept să mă întorc în circuit.”, a transmis sportiva, potrivit euronews.

Citește și: După ce s-a scris faptul că s-a despărțit de Salman Khan, Iulia Vântur dă cărțile pe față. Cum se înțelege, de fapt, cu actorul indian

Simona Halep primise, inițial, o suspendare de 4 ani 

Dacă, inițial, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) propusese ca românca să fie suspendată din tenis timp de 4 ani, lucru care ar fi însemnat finalul carieri Simonei Halep, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis faptul că măsura este prea aspră și că aceasta nu a greșit voit, adică nu fost conștientă de substanța care s-a regăsit în sângele său. Astfel, instituția a decis că 9 luni sunt suficiente drept pedeapsă pentru Simona Halep, care, potrivit acestora, trebuie să-și asume o mică parte din vinovăție. 

Această decizie este definitivă și a fost luată după ce românca a fost audiată timp de trei zile, între 7 și 9 februarie 2024.

Simona Halep a fost suspendată încă din luna octombrie a anului 2022, când aceasta a fost acuzată că a consumat o substanță interzisă, numită roxadustat. 

Te-ar putea interesa și: O femeie a suferit 9 atacuri cerebrale după naștere, într-o lună. Cazul i-a șocat pe medici: „Toată lumea a fost uimită că am supraviețuit”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel