Preparatul atipic pe care AMME îl mănâncă de Paște: „Îmi place indiferent de zi”. Tradiția pe care o respectă în fiecare an

Data publicării:
EXCLUSIV

AMME ne-a vorbit într-un interviu exclusiv cum obișnuiește mereu să petreacă Paștele, unde au prins-o sărbătorile anul acesta, dar și care sunt tradițiile și obiceiurile pe care familia sa le respectă încă din copilăria sa.

 

SPECTACOLA:Unde o să petreci sărbătorile în acest an? Obișnuiești să participi la slujba de Înviere?
AMME: Sărbătorile în acest an le petrec acasă, de fiecare dată noi sărbătorim la dublu pentru că mama și bunica sunt catolice, iar anul acesta Paștele catolic a fost pe dată de 29 martie, s-a gătit tare bun, bunica mea este moldoveancă și gătește sarmale și pască delicioase, iar mama face mereu drob și supă. Eu sunt botezată și căsătorită ortodox, însă îmi plac ambele slujbe. Anul acesta, ca în fiecare an, sărbătorim Paștele acasă, mergem la slujba de Înviere cu socrii mei, luăm lumina și după care merge acasă.

 

SPECTACOLA: Există anumite tradiții, obiceiuri pe care le respecți în fiecare an?
AMME: În fiecare an, socrii mei aduc “paște” de la biserica și luăm pe burtă goală, ne închinăm, după care ei au un maraton de spart ouă (n.r. râde), eu nu sunt prea competitivă, dar soacra și soțul meu nu se lasă până nu ne “bat” pe toți.

Citește și: Andreea Tonciu, Paște departe de casă: „Tradițiile sunt vechi. Crezi că mai e ca pe vremea mea?” Unde petrece bruneta / video

SPECTACOLA: Cum arată masa ideală de Paște pentru tine și ce nu trebuie să lipsească? Este vreun preparat tradițional pe care nu-l consumi? Dacă da, de ce?
AMME: Mie îmi place supa indiferent de zi, sunt fan ciorbe și de Paște se gătesc multe preparate, sarmale, pască, cozonac, drob, iar eu mă delectez cu supă, ca să fie și ceva mai light pe lângă atâtea bombe calorice, dar nu văd Paștele fără ouă roșii pe masă.

 

SPECTACOLA: Cine se ocupă, de regulă, în familia ta de prepararea bunătăților? Te implici în acest proces?
AMME: În familia mea gătește toată lumea, tata este un bun bucătar, mama face supe, bunica și soacra mea sunt cele mai talentate la cozonaci și sarmale, gătesc super gustos.
Când mergem acasă, noi suntem răsfățați, nu prea gătim, deși mie îmi place la nebunie să gătesc, dar când am atâtea doamne desăvârșite...

VEZI și: Părintele Pimen Vlad, sfat pentru Prima zi de Paște: „Nu vă duceți la distracție. Să ne bucurăm frumos, să nu ajungem la spital”

SPECTACOLA: Cum arăta această perioadă în copilărie și cât de mult s-a schimbat astăzi?
AMME: Oh, în copilărie era superb, sărbătoream cu o săptămâna înainte Paștele catolic, iar slujba la ei este ca în filme. Stăteam afară, luam lumină, era ca o poveste, ne rugam și era atmosfera aia feerică.

Iar mai apoi, mergeam cu tata, îmi luăm haine noi și mergeam să luăm “Paști” duminica. Îmbrăcată frumos, cu el de mâna îmi amintesc și drumul până la biserica. Apoi, în liceu mergeam cu prietenii mei și stăteam să luăm Lumina, duceam la cimitir, acasă la noi și era singură seară când mă lasă mama să stau până dimineață afară.

SPECTACOLA: Care-i cea mai frumoasă amintire pe care o ai cu privire la această sărbătoare? 
AMME: Cea mai frumoasă amintire o am când mergeam cu tati mereu dimineață să luăm Paști și apoi făceam grătar în față blocului ( pe vremea aceea ne lăsau vecinii), iar mai apoi ciocneam ouă cu toți copiii din față blocului. Tradiții care acum, din păcate, nu se mai păstrează, copiii preferă să stea pe telefon, noi am trăit copilăria adevărată.

Citește și: Ernest, tradiție pentru Prima zi de Paște: „Acesta e primul lucru pe care-l fac dimineața”. Preparatele care nu-i lipsesc de pe masa de sărbătoare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel