Părintele Pimen Vlad, sfat pentru Prima zi de Paște: „Nu vă duceți la distracție. Să ne bucurăm frumos, să nu ajungem la spital”

Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad a dezvăluit câteva sfaturi importante ce trebuie respectate zilele acestea sfinte. 

Ne aflăm într-o perioadă extrem de sfântă, o perioadă cu o încărcătură mare emoțională, care ne amintește de toate sacrificiile pe care Iisus le-a făcut pentru omenire. Așadar, chiar dacă ai fost prezent la slujba de Înviere, datoria ta ca și creștin nu se termină aici, spune Părintele Pimen Vlad. Chiar dacă majoritatea oamenilor au tendința de a petrece aceste zile libere cu mese îmbelșugate, ori în diferite locații pline de distracție, acesta spune că altul ar trebui să fie programul nostru în cele trei zile de Paște.

„Urmează după Înviere a doua zi de Înviere. Duceți-vă la Biserică, aveți liber, nu vă duceți la distracție ca să pierdeți tot. Dacă vă dă voie duhovnicul, împărtășiți-vă și a doua zi, dar încercați seara să mâncați mai puțin, ca să puteți face asta. Știu că îmi spunea cumnatul meu care e preot, are 10 copii, și le-a spus la oameni așa: „cine ține tot Postul Mare, eu cele trei zile de Înviere, adică în Prima zi de Paște, a doua și a treia, vă împărtășesc, fără să mai țineți alt post, doar să mâncați seara mai puțin”. Cumva este ca o răsplată pentru faptul că ați luptat, v-ați abținut tot Postul Mare.” a dezvăluit Părintele Pimen Vlad.

Citește și: Cum se ciocnesc, de fapt, ouăle da Paște. Evită neapărat greșeala asta! „Nu acesta este scopul”

Părintele Pimen Vlad, despre zilele de Paște

Pe cei care nu reușesc să ajungă la slujbele sfinte ce se desfășoară în biserici în această săptămână, părintele Pimen Vlad îi sfătuiește să cânte de unii singuri „Hristos a Înviat”, indiferent de locul în care se află sau de activitatea pe care o desfășoară în acel moment.

„Așa face și Dumnezeu cu noi. Ne dă câte o bucurie, când vede că ne-am ostenit. Să încercăm să ne bucurăm de aceste zile ale Învierii, pentru că va fi o săptămână minunată. La noi, aici, în fiecare zi e liturghia Învierii, Săptămâna Luminată, se cântă slujba Învierii în fiecare zi, o săptămână de bucurie. Să ne bucurăm frumos, să nu ajungem la spital. Cântați acasă Hristos a Înviat cât de mult puteți și în familie împreună, singuri. Du-te, fă treaba, și cântă, nu băga în seamă ce spun vecinii.”, a continuat preotul.

VEZI și: Ce trebuie să faci în Prima zi de Paște pentru a avea noroc la bani. Lidia Fecioru: „Să nu uităm”

Sărbătorile Pascale sunt despre bucurie

În final, preotul spune că ar trebui să lăsăm deoparte orice fel de stres sau griji în această perioadă și să fim cuprinși de liniște și de bucurie, întrucât ultimul cuvânt este cel care trebuie să ne guverneze măcar acum, dacă nu și în restul anului.

„Mai duceți-vă zilele astea pe la mănăstiri, nu în concedii. Ce a spus Mântuitorul la Înviere, când s-a arătat mironosițelor? Ele veneau cu lacrimi, știau că este în mormânt. Când li s-a arătat le-a spus „Bucurați-vă”. Ați înțeles? Astea erau cuvintele Lui, îl avem pe Dumnezeu care din nimic a făcut tot, El a zis că ne dă pacea lui, pacea sufletească, pe care nimeni nu ți-o poate lua.”, a continuat părintele.

Te-ar putea interesa și: Tradiții și obiceiuri pentru Prima zi de Paște. Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 5 mai 2024Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel