Preparate culinare din bucătăria mediteraneană. Chef Joseph Hadad: ‘’Prospețimea lor te face să simți briza mării și bucuria de a mânca’’

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, foto Facebook. Foto rol ilustrativ / Unsplash
Descriere foto: Joseph Hadad, foto Facebook. Foto rol ilustrativ / Unsplash

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva feluri de mâncare din bucătăria mediteraneană pe care le putem prepara rapid chiar la noi acasă.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva feluri de mâncare din bucătăria mediteraneană pe care le putem prepara rapid chiar la noi acasă.

După cum știm, Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țăra noastră , iar de-a lungul timpului a dezvăluit gospodinelor numeroase sfaturi și trucuri din tainele bucătăriei. De asemenea, acesta este un pasionat al prepatelor din zona Mării Mediterane.

‘’Despre dieta mediteraneeană s-a tot vorbit. Iar eu am crescut și m-am format ca bucătar cu preparatele din zona Mării Mediterane, a Nordului Africii și Orientului Mijlociu, o mâncare simplă, gustoasă, cu ingrediente ușor de combinat și folosit. Dar și văratice, pentru că prospețimea lor te face să simți briza mării și bucuria de a mânca. Am făcut o selecție a câtorva feluri de mâncare faimoase provenite din zona mediteraneeană, care să vă aducă mai repede primăvara în stare și pofte. Nu o să vă dau neapărat rețete, ci idei de preparate, fiind vorba de mâncăruri pe care toți le știți, dar poate că ați uitat de ele după lunile de iarnă cu tocane grele și gustoase’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său. 

Risotto

Risotto este unul dintre cele mai cunoscute și gustoase preparate din sudul Italiei. De multe ori ne străduim să obținem gusturi speciale și preparate pline de savoare, iar în acest caz chef Joseph Hadad ne oferă mici trucuri care să ne ajute în bucătărie şi ne dezvăluie care sunt ingredientele cheie cu care îl putem combina.

’’Risotto poate fi primăvara plin de verdețuri, lăsându-l în urmă pe cel pământos cu ciuperci care a dominat farfuriile în ultima vreme. Ați încercat, de exemplu risotto cu urzici? Sau poate cu leurdă? Ambele se sotează separat și se adaugă aproape de sfârșit în risotto-ul clasic. Și dacă tot preparați risotto, poate mai păstrați puțin și pentru niște arancine, chiftelele de risotto umplute cu ce vreți voi, provenite din sudul Italiei, pe care puteți să le acompaniați cu un pesto făcut în casă din busuioc proaspăt, dar și din alte verdețuri de sezon, cum ar fi leurda’’, a dezvăluit bucătarul.

Salata Niçoise

Salata Niçoise este un preparat ideal atât pentru persoanele care iubesc preparatele pline de prospețime, cât și pentru cele care vor să descopere noi arome. Astfel, Chef Joseph Hadad ne spune cum putem pregăti acest preparat gustos, consistent chiar în confortul propriei case.

’’Salata Niçoise (provenită din Nice, sudul Franței) se pare că era la origini făcută doar cu anșoa, roșii și ulei de măsline. În timp, însă, ea a evoluat, iar acum cele mai gustoase variante conțin cartofi și ouă fierte, ton, fasole verde fiartă, capere, măsline negre sau kalamata și câteva fileuri de anșoa, pentru un gust umami complet. Totul stropit cu ulei de măsline și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă’’, a precizat Joseph Hadad.

 

Humus

Humusul este un fel de mâncare provenit din Orientul Mijlociu care de-a lungul anilor a devenit foarte îndrăgit și în țara noastră, fiind ideal atât pentru vegetarieni, cât şi pentru persoanele care țin post. Deși de cele mai multe ori obișnuim să-l consumăm singur, bucătarul ne învață ce ingrediente de sezon putem adăuga pentru a ne bucura de o experiență culinară cât mai perfectă.

‘’Și humusul nu trebuie uitat. La varianta simplă puteți adăuga acum, în plină primăvară o salată tabbouleh deasupra sau alte verdețuri tocate mărunt, din ceea ce găsiți pe tarabele din piață în perioada aceasta’’, a dezvăluit Joseph Hadad.

Spanakopita

Fiind sezonul spanacului îl putem include în numeroase preparate. În acest sens, chef Joseph Hadad ne oferă câteva idei despre putem integra spanacul în preparatele noastre pentru a obține un rezultat extraordinar de gustos.

‘’Este momentul și pentru spanakopita sau orice tip de plăcinte cu spanac aveți chef. Combinat cu brânză telemea proaspătă și adunat în aluaturi de plăcintă făcute după rețete tradiționale sau cumpărate gata congelate, de ce nu?, clar este momentul pentru spanac gustos’’, a mai spus bucătarul chef.

Falafel

Chef Joseph Hadad vine cu o propunere delicioasă chiar din bucătăria libaneză: Falafel. Acesta este ușor și rapid de pregătit și poate să fie atât prăjit, cât și copt pentru cei care preferă un stil de viață mai sănătos.

 

’’Și falafelul poate reveni în forță, fie el prăjit sau copt, acompaniat de salate pline de legume și verdețuri, fie pus direct pe farfurie, fie în lipii înfășurat’’, a continuat acesta. 

 

Salata grecească

 

De asemenea, bucătarul vine în ajutorul celor care sunt cu gândul deja la vacanță cu un preparat a cărui aromă îi va purta direct în frumoasa Grecie. Salata grecească este ideală în această perioadă în special pentru cei care iubesc felurile de mâncare pline de prospețime.

 

’’Și să nu uităm de salata grecească. După atâtea tocane, o farfurie plină cu roșii, brânză, castraveți, măsline și ardei gras, totul stropit cu ulei de măsline din belșug și presărat cu oregano (proaspăt), este fix ceea ce meritați’’, a conchis Joseph Hadad.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel