PREMIERE CINEMATOGRAFICE: ''Dear Evan Hansen'', musicalul de pe Broadway face saltul în sălile de cinema din SUA

Data publicării:
Dear Evan Hansen, captură video YouTube
Descriere foto: Dear Evan Hansen, captură video YouTube

După ce a cucerit Broadway, musicalul "Dear Evan Hansen" îşi face debutul în acest sfârşit de săptămână în cinematografele din SUA prin această adaptare pentru marele ecran în care Ben Platt îşi reia personajul cu care a câştigat un premiu Tony.

În regia lui Stephen Chbosky ("Wonder", 2017) şi cu o distribuţie în care figurează Amy Adams şi Julianne Moore, filmul prezintă povestea lui Evan (Ben Platt), un elev de liceu cu mari probleme de anxietate care asistă cu îngrijorare cum detaliile vieţii sale private sunt expuse de colegi.

 

Youtube video image

 

La recomandarea terapeutului său, adolescentul îşi scrie lui însuşi scrisori, încercând să se înţeleagă şi să se accepte după sinuciderea unui coleg de clasă.

Filmul debutează pe marile ecrane după ce a fost proiectat la inaugurarea celei de-a 46-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF).

"Acest film abordează teme precum recuperarea şi iertarea şi reafirmă conexiunile pe care le avem între noi şi importanţa de a ne avea unii pe alţii. Nu există o idee mai bună pentru a celebra acest an", declarase la prezentarea filmului directorul de creaţie al TIFF, Cameron Bailey.

Versiunea teatrală a "Dear Evan Hansen" a triumfat la premiile Tony din 2017 obţinând în total cinci trofee: cel mai bun musical, cel mai bun actor pentru Ben Platt, cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Rachel Bay Jones, cel mai bun libret pentru Steven Levenson, şi cea mai bună partitură originală pentru Benj Pasek şi Justin Paul.

Afişul premierelor cinematografice de weekend include şi alte noutăţi, precum "Apache Junction", un western care se petrece în anul 1881, când o reporteriţă din San Francisco ajunge în Arizona pentru a transmite ştiri despre un stat care încă nu era guvernat de legi.

 

 

Spectatorii vor putea vedea şi "I' Am Your Man' ("Ich bin dein Mensch", titlul original), un film ce va reprezenta Germania la premiile Oscar de anul viitor şi care prezintă relaţia dintre o cercetătoare şi un robot umanoid, proiectat pentru a suplimenta nevoile sentimentale.

Cinematografele se vor însufleţi din nou săptămâna viitoare, când va fi lansată o continuare a filmului "Venom" şi va avea loc premiera oficială a filmului inspirat din Clanul Soprano, "The Many Saints of Newark" - prezentând anii de tinereţe ai mafiotului Tony Soprano, interpretat de Michael Gandolfini, fiul regretatului actor James Gandolfini, decedat în 2013 - şi mult aşteptata superproducţie "The Addams Family 2", notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel