"Predispoziție spre cancer la sân" Dana Săvuică, descoperire îngrijorătoare, în urma unui test genetic. Ce măsuri a luat vedeta

Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ Dana Săvuică
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Dana Săvuică

Dana Săvuică a dezvăluit de descoperire a făcut, în urma unui test genetic. 

Dana Săvuică a dezbătut, în cadrul emisiunii sale de pe Ego Life, un subiect foarte important. Mai exact, vedeta a explicat importanța controalelor medicale cu scop de prevenție pentru că o boală poate fi mai ușor tratată dacă este descoperită la timp. În același timp, Dana Săvuică a făcut și o mărturisire personală. 

Dana Săvuică, descoperire îngrijorătoare, în urma unui test genetic

Vedeta a povestit că, în urma unui test genetic, a descoperit că este predispusă spre cancer la sân. De atunci, Dana Săvuică recunoaște că a început să facă controale mai des, ecografii mamare, iar după vârsta de 40 de ani, și mamografii. 

'Și eu am făcut un test asemănător (n.r. genetic). Culmea, eu în familia mea nu am probleme de acest gen, dar și mie mi-au ieșit niște parametri cu predispoziție spre cancer la sân.

Țin minte că am fost, culmea că eu nu am avut probleme, dar numai faptul că scria acolo, negru pe alb, că e o predispoziție, mai ales după vârsta de 40 de ani.

De atunci am conștientizat eu că trebuie să mă controlez, că trebuie să fac aceste ecografii mamare, mamografii, dar până atunci, cred că era inconștiența tinereții. Noi, la 20 de ani ne simțim puternici, ne simțim invincibili, simțim că toată lumea ne aparține', povestește Dana Săvuică.

Dana Săvuică: „ La palpare am simțit un nodul și instant am pus mâna pe telefon”

Vedeta a mărturisit că, la doar două luni după ce a făcut controlul periodic,și în urma căruia nu îi ieșise nimic, a descoperit că are un nodul la sân, în timpul unui duș. Atunci, Dana Săvuică a pus imediat mâna pe telefon și, și-a sunat medicul. 

'Eu fusesem în luna iunie la controlul anual, nu era absolut nimic, nici măcar un ganglion inflamat. În luna august, în timp ce făceam un duș, la palpare am simțit un nodul și instant am pus mâna pe telefon. Am vrut un control de specialitate, în ziua respectivă l-am și făcut. Mi-a spus că nu am nimic, cel mai probabil un dezechilibru hormonal, să merg liniștită acasă.', a povestit Luciana Indre, în emisiunea EGO Life.

Dana Săvuică: „A fost momentul în care mi s-a schimbat toată viața”

'Voiam neapărat să ajung la cea care m-a depistat, la Angelica Chiorean. Îmi doream demult să ajung să fac o emisiune cu ea, cu scop de informare. Și uite că am ajuns în calitate de pacient, asta la trei săptămâni după ce mi s-a spus să merg liniștită acasă. Când a văzut ecografia, se uita la mine, se uita la diagnosticul pus de medicul dinainte și era de-a dreptul șocată. Mi-a zis: trebuie să te gândești la un medic oncolog. A fost momentul în care mi s-a schimbat toată viața.', a mai povestit prezentatoarea de la Prima TV.

Citește și: Dana Săvuică și-a accelerat îmbătrânirea. Greșeala majoră care a costat-o sănătatea: „Asta este o consecință a faptului că tu la vârsta de adolescentă...”

„Mi i-am făcut ca să arate ca la 20 de ani”. Dana Săvuică, adevărul despre operația de micșorare a bustului: „Au explodat când am intrat la menopauză”

„E un subiect tabu”. Motivul pentru care Dana Săvuică nu vorbește despre fiica sa: „N-are legătură cu lucrurile astea neserioase”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel