Cea mai gustoasă prăjitură cu prune. Rețeta care a cucerit românii: Este cel mai delicios desert

Prajitura cu prune, foto Uliana Kopanytsia, unplash
Descriere foto: Prajitura cu prune, foto Uliana Kopanytsia, unplash

Toamna vine cu o rețetă pe gustul tuturor. Prajitura cu prune, ca la mama acasa!

Ingrediente:1 lingură unt nesărat, făină universală, după cum este necesar, 1 cană de făină universală, ½ linguriță sare grosieră, ½ linguriță praf de copt, ¼ linguriță bicarbonat de sodiu, 4 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei, ¾ cană zahăr alb, 1 ou mare, ½ cană de lapte cu un conținut scăzut de grăsimi, 2 prune coapte medii, fără sâmburi și tăiate subțire și  2 linguri zahăr alb

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 190 grade C.

Pasul 2

Ungeți cu un o tavă și  pudrați-o cu făină, eliminând orice exces.

Pasul 3

Adăugați într-un castron mediu: 1 cană de făină, sare, praf de copt și bicarbonat de sodiu, apoi amestecați totul până obțineți o pastă fină, fără cocoloașe. 

Pasul 4

Combinați 4 linguri de unt și 3/4 cană de zahăr într-un castron mare. Bateți compoziția cu un mixer electric la viteză medie până când devine palid și pufos. Se adaugă și un ou. Adăugați amestecul de făină în 3 loturi, bătând aluatul pentru scurt timp după fiecare adăugare. Turnați aluatul în tigaia pregătită și neteziți blatul cu o spatulă. Puneți feliile de prune deasupra aluatului și presărați cu 2 linguri de zahăr rămase.

Pasul 5

Coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenesc timp de 35-40 de minute. Lasați să se răceasca ușor înainte de servire.

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 07 oct, 17:18 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play