Postul, curățenie spirituală și digestivă. Ce să faci să scapi de pofte: În loc să îți dorești o ciocolată, mai bine faci o rugăciune

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Gabriele bartoletti stella
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Gabriele bartoletti stella

Postul înseamnă curățenie spirituală, dar și digestivă.

Postul înseamnă curățenie spirituală, dar și abținerea de la anumite alimente. În postul Crăciunului și nu numai, se spune că nu trebuie să consumăm carne, dar și produse lactate. 

Postul, sănătate digestivă

Anca Alungulesei expert nutriție a explicat care este influența postului asupra organismului. În plus, care este rolul creierului în ceea ce privește alimentația. 

”Postul ajută pentru că de asta a fost lăsat. Postul religios în care de câteva ori pe an renunțăm în a consuma diferite categorii alimentare, cum este proteina de origine animală, dar și lactatele este o perioadă optimă nu doar să curățăm organismul, să îi dăm puțin răgaz, să se liniștească, să se repare, dar avem nevoie de acest post și pentru creierul nostru.

Ne îngrășăm în perioada postului pentru că facem anumite erori. Nu îmbrățișăm ideea de post. Perioada postului este cea în care mă reconectez cu mine și nu mă gândesc la mâncare. Din ce am observat, în perioada postului exagerăm cu consumul produselor super-procesate. Produsele care nu conțin proteină animală, conțin proteină vegetală super-procesată. Sunt tot felul de alimente care ne păcălesc creierul. 

 

Trebuie să fim atenți la lucrurile pe care le așezăm în farfurie pentru a fi un post benefic pentru sufletul, dar și pentru corpul nostru”, a explicat Anca Alungulesei, la Antena 3.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel