Postul Crăciunului. Dr. Anca Hâncu, nutriționist, ne sfătuiește să nu consumăm un aliment nelipsit de pe mesele românilor

Dr. Anca Hâncu, foto DC Medical
Descriere foto: Dr. Anca Hâncu, foto DC Medical

Luni, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului. Dr. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit la interviurile DC News și DC Medical, la ce trebuie să fim atenți în perioada oricărui post.

Dr. Anca Hâncu a spus că trebuie „să mâncăm proteine din năut, salata cu năut, din fasole, din ciuperci”. Nutriționistul a subliniat faptul că nu sfătuiește la consumul de cartofi pai. „E mare diferență cum aducem acele calorii.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.

Cât despre „soluțiile moderne” precum chiftelele din soia, dr. Anca Hâncu a declarat că „sunt acceptate aceste soluții. Sunt variante corecte pentru cei care le preferă.”

„Mai există variante de brânză și iaurt din soia, mai există cânepa care se pune în salate. Proteine complexe! Când discutăm de aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune.”, a mai spus nutriționistul.

„Toate au calorii, dar avem nevoie și de calorii. Aportul caloric trebuie să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile nostre energetice pe care le stabilim în funcție de sex, de activitate fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane. Când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 14 noi 2021, 22:06 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience