PMB a încheiat evaluările managerilor instituţiilor de cultură. Managerul Teatrului Nottara nu a primit notă de „trecere”. Prima reacție: „Opriți abuzurile”

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Gwen King
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Gwen King

Primăria Municipiului Bucureşti a informat, miercuri, că a încheiat evaluările managerilor instituţiilor de cultură din Capitală.

Potrivit municipalităţii, 12 instituţii au făcut obiectul evaluărilor anuale - Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", Teatrul de Comedie, Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Teatrul Tineretului "Metropolis", Teatrul "Ion Creangă", Teatrul Masca, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul "C. I. Nottara", Şcoala de Artă Bucureşti, Casa de Cultură "Fr. Schiller", Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

 

„Nimeni nu vorbește nimic despre asta”. Lia Bugnar, indignată de evaluarile din teatrele bucureștene: „Dacă iei sub 7 ca director, ești destituit din secunda următoare”

Alte patru au trecut prin evaluarea finală: Opera Comică pentru Copii, Teatrul Excelsior, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Dintre cei 12 manageri care au trecut prin evaluarea anuală, unul a obţinut o notă mai mică de 7, ceea ce înseamnă că va înceta imediat contractul de management, urmând să se organizeze concurs.

Totodată, dintre cei patru manageri care au trecut prin evaluarea finală, care se realizează la expirarea perioadei contractului de management, doi au obţinut sub nota 9, ceea ce înseamnă că vor putea depune un proiect de management în condiţii de concurs, alături de alţi aplicanţi.

Conform unui comunicat PMB transmis AGERPRES, rezultatele celor 12 manageri care au trecut prin evaluarea anuală sunt următoarele:

- trei au obţinut note mai mari de 9;

- şapte au obţinut note cuprinse între 8 şi 9;

- unul a obţinut o notă mai mică de 8;

- unul a obţinut o notă mai mică de 7.

Doi dintre cei patru manageri care au trecut prin evaluarea finală au obţinut note mai mari de 9, iar doi mai mici de 9.

Conform cadrului legal, managerii care obţin o notă mai mare de 7 la evaluarea anuală îşi continuă contractul de management; cei care obţin o notă mai mică de 8 nu mai au dreptul să participe la evaluarea finală, iar în cazul celor care iau sub nota 7 contractul de management încetează imediat, autoritatea publică fiind obligată să demareze organizarea unui nou concurs de management. notează Agerpres.

În cazul evaluărilor finale, dacă managerii obţin peste nota 9 vor avea dreptul exclusiv de a depune un nou proiect de management, pe când cei care obţin sub nota 9 vor putea depune un proiect de management în condiţii de concurs, alături de alţi aplicanţi pentru poziţia de manager al instituţiei de cultură, explică municipalitatea.

Evaluările au avut loc în perioada 6 - 12 aprilie.

Primăria Capitalei precizează că specialiştii în domeniu care au făcut parte din comisia de evaluare sunt: Alexandru Boureanu - manager al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Dan Cristi Cogălniceanu - manager al Teatrului "Sica Alexandrescu" din Braşov, prof. univ. dr. Bogdana Darie-Creţu - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale", Adrian Neacşu - doctor în artele spectacolului la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Şerban Puiu - conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Anca Sigartău - doctor în artele spectacolului, Virgil Niţulescu - director al Muzeului Ţăranului Român, Marius Chivu - scriitor, traducător şi cronicar literar, Marilena Stoica - director în cadrul Bibliotecii Central Universitare, Costel Caşcaval - actor de teatru şi film, Raluca Iacob - expert politici publice culturale şi preşedinte al Asociaţiei MetruCub.

Municipalitatea a fost reprezentată de Diana Punga - administrator public, Liliana Toderiuc Fedorca - directoarea Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism şi Andrei Rizea - Direcţia Economică.

 

Felicia Filip, scrisoare deschisă pentru Nicușor Dan: „Ca urmare a umilinței publice”. Managerul Operei Comice pentru Copii, dezamăgită de nota primită la evaluare

 

Reacția Marinelei Tepus - Teatrul Nottara

Managerul Teatrului Nottara nu ar fi primit nota care să-i permită un nou mandat. După anunțul Primăriei că evaluările s-au încheiat, Marinela Țepuș a transmis, pe rețelele de socializare, că va contesta. 

Stimată Doamna Director Liliana Fedorca, 
va atrag politicos atenția că evaluările pe care le-ați organizat cu atâta sârg, pentru a “execută” patru manageri ai unor instituții publice de cultură din subordinea PMB și CGMB, NU S-AU ÎNCHEIAT! Conform calendarului trimis de către Direcția pe care o conduceți, suntem în etapă de analiză a contestațiilor! Depunerea acestora este făcută  “în termen de trei zile lucrătoare” de la evaluare, adică până azi, miecuri 13 aprilie a.c., iar analiză și răspunsurile se dau  în alte “trei zile lucrătoare de la dată expirării termenului pentru depunerea contestației”, adică până luni, 18 aprilie a.c.
Nu cumva va antepronuntati, prin acest comunicat, recunoscând public execuția pe care ați pregătit-o cu minuțiozitate și dezinformandu-l permanent pe Domnul Primar General în legătură cu activitatea managerilor de teatru? Transmițând  că evaluările s-au încheiat și rezultatele evaluărilor ticluite cu grijă de dvs  înainte de a ni se lasă dreptul (fie și firav) la apărare, demonstrează faptul că acestea erau cunoscute chiar înainte de începerea “spectacolului” de culise, regizat cu necunoașterea legilor, chiar de dvs!
Stimate Domnule Primar General, 
în calitate de om de teatru cu o carieră de 32 de ani în domeniu, dintre care 27 petrecuți în Teatrul Nottara, fără a fi suspectată vreodată, până acum,  de incorectitudine sau rea-credință, va rog să opriți abuzurile/hărțuirea  la care sunt/suntem supuși în aceste zile!
Va rog, în numele celor 85 de semnatari ai scrisorii pe care ați primit-o din partea colegilor mei, să cruțați Teatrul Nottara de războaie inutile, de scindări ale echipei, toate regizate cu măiestrie de Doamna Liliana Fedorca,  pentru a fi înlăturată, abuziv, de la conducerea teatrului.
Sunt sigură că veți proceda cu înțelepciune, așa că va mulțumesc!
Marinela Tepus, teatrolog”, a scris aceasta pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel