Felicia Filip, scrisoare deschisă pentru Nicușor Dan: „Ca urmare a umilinței publice”. Managerul Operei Comice pentru Copii, dezamăgită de nota primită la evaluare

Data publicării:
Felicia Filip, Nicușor Dan/ colaj foto Facebook
Descriere foto: Felicia Filip, Nicușor Dan/ colaj foto Facebook

Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, îi solicită în mod public lui Nicuşor Dan refacerea comisiei de evaluare, după ce a obținut o notă mică. 

Felicia Filip: „Am aflat cu stupoare că activitatea coordonată de mine este departe de a fi performantă”

Felicia Filip, manager Opera Comică pentru Copii, este indignată de modul în care Primăria Capitalei a derulat evaluarea conducerii Operei Comice pentru Copii și îi cere primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, refacerea comisiei de evaluare, despre care spune că „nu a avut în componenţă niciun membru din specialitatea instituţiei pe care o conduc: teatru muzical, conform R.O.F., şi să dispuneţi reevaluarea activităţii manageriale conform dispoziţiilor şi exigenţelor legii. Pentru că dreptatea şi adevărul nu sunt negociabile”.

„Scrisoare deschisă domnului Primar General Nicușor Dan


Sunt Felicia Filip și alături de Consiliul Director al Operei Comice pentru Copii, vă aducem la cunoștință indignarea pe care o încercăm ca urmare a umilinței publice generate de maniera în care instituția pe care o conduceți ne-a tratat ieri, în cadrul evaluării activității manageriale din ultimii 4 ani. Îmi este greu să cred că sunteți la curent cu cele întâmplate și că susțineți practici lipsite de transparență și obiectivitate, de realism și justețe. Acesta este motivul pentru care vă scriem.


Sunt un om onest, cu o carieră de care sunt mândră și în urma căreia m-am bucurat întreaga viață de aprecierea publicului larg, fie la nivel internațional, fie în țară ori, desigur, la București. Am studenți cărora le împărtășesc experiența și învățămintele mele și sunt onorată să fiu Președintele Uniunii Muzicienilor Interpreți din România.


Pe parcursul celor 8 ani de când am preluat conducerea Operei Comice pentru Copii, am avut o relație normală cu toți cei 5 primari care s-au succedat la conducerea Primăriei Municipiului București. M-am bucurat atunci când m-ați sunat, la finalul lunii decembrie, pentru a-mi propune să fiu manager interimar, înțelegând că vom avea parte de o evaluare transparentă, profesionistă, justă și reală.
Alături de o echipă de un devotament exemplar, am reușit să construiesc un fenomen despre care este suficient să deschideți o pagină de internet pentru a trage concluzii. Alături de aceeași echipă, am întocmit raportul de evaluare pentru ultimii 4 ani de activitate, în speranța că va fi studiat și tratat cu obiectivitate, justețe, măsură egală în comparație cu alte instituții și fără superficialitate.
Opera Comică pentru Copii este instituția publică de spectacole din București cu cele mai multe evenimente în ultimii 4 ani, cei mai mulți spectatori plătitori de bilete și cele mai mari venituri proprii (în procente din buget și cifre absolute).
Am susținut cu mândrie acest raport în fața comisiei numite de dumneavoastră. Am primit din partea unor membri ai Comisiei câteva întrebări pertinente, iar la final multe complimente, felicitări și îmbrățișări.

Marius Manole, atac dur la adresa primarului Nicușor Dan, după conflictul cu Teatrului Metropolis: „Nu ți-e rușine?”


Am aflat cu stupoare, la finalul zilei de ieri, că activitatea coordonată de mine este departe de a fi performantă. Nota obținută nu reflectă, mai ales prin motivarea ei de către Comisia de evaluare, realitatea din Raportul depus. Îndoielnic este faptul că, în timpul interviului, nu s-au ridicat aspectele imputate ulterior de comisie. În această etapă, în mod pragmatic, se clarifică elemente pe care comisia nu le identifică în raportul scris.


Nota 8,59 înseamnă că nu mai suntem competenți nici noi, nici întregul colectiv OCC și că postul de manager urmează a fi scos la concurs.

Acest lucru se petrece în contextul în care, chiar în aceste zile, instituția pe care o conduc este nevoită ca, la cererea publicului, să suplimenteze spectacole programate (musicalul „School of Rock” se joacă, după alte 11 reprezentații, cu casa închisă de joi până duminică). Este știut deja că la Opera Comică pentru Copii cererea de bilete, la toate spectacolele, este foarte mare.
Aceste informații nu sunt greu de verificat, vă pot pune la dispoziție și raportul și înregistrarea ședinței în privința căreia, pentru a demonstra că nu sunt favorizată, am fost de acord să fie publică. De asemenea, vă invităm oricând să constatați personal veridicitatea datelor din Raportul de evaluare și nivelul artistic atins de Opera Comică pentru Copii, singura instituție de acest gen din lume.
Față de toate aceste aspecte, domnule Primar, vă rog să reflectați, fiind sigură că veți înțelege indignarea mea și a colegilor mei, un colectiv care, vreme de 8 ani de zile ne-am dăruit micilor și marilor spectatori bucureșteni și nu numai.
Vă  solicităm, așadar, să anulați procedura, să refaceți comisia de evaluare care nu a avut în componență niciun membru din specialitatea instituției pe care o conduc: teatru muzical, conform R.O.F.,  și să dispuneți reevaluarea activității manageriale conform dispozițiilor și exigențelor legii. Pentru că dreptatea și adevărul nu sunt negociabile.
Dr. Felicia Filip, manager
Consiliul Director OCC”, a transmis Felicia Filip în scrisoarea deschisă pe care a publicat-o pe rețelele de socializare.

 

Codin Maticiuc, PROVOCARE pentru Nicușor Dan: „Așteptăm cu sufletul la gură să aflăm ilegalitățile petrecute acolo”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel