Plapuma nu încape în mașina de spălat? Iată cum o poți curăța

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Plapuma este murdară și trebuie spălată? Ce să faci dacă plapuma nu încape în mașina de spălat? 

La fel ca cearșafurile și pernele, plapumele și pilotele au nevoie de îngrijire atentă. Aceste obiecte sunt într-adevăr garanția unui somn bun, atunci când nopțile sunt mai răcoroase. Singurul dezavantaj este că o plapumă nu încape întotdeauna în tamburul mașinii de spălat. Din fericire, există o soluție ca să o cureți acasă și la un cost mai mic. 

La sfârșitul iernii, este timpul să pui plapuma deoparte. Dar, în primul rând, trebuie să o speli, deoarece plapuma acumulează murdărie, praf, transpirație și tot felul de mirosuri. Pe scurt, aceste elemente favorizează proliferarea bacteriilor. Desigur, o spălare la mașină o dată pe an pare a fi cea mai potrivită soluție. Dar ce să faci când dispozitivul tău nu are o capacitate mare? 

O mașină de spălat este concepută pentru a susține o anumită încărcătură de haine. În general, o mașină de spălat de 5 kg poate spăla perfect o plapumă cu dimensiunile de 140 x 200 sau 200 x 200. Cu toate acestea, când plapuma este puțin mai groasă, sarcina devine mai complicată. Pentru a evita deteriorarea plapumei, ai la dispoziție mai multe opțiuni: fie o duci la o curățătorie chimică, fie o speli acasă, urmând metoda de mai jos.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel