Plantele care cresc imunitatea. Una dintre ele, considerată antibiotic natural: Trei picături, de trei ori pe zi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cum ne putem crește imunitatea cu ajutorul plantelor, care sunt antibioticele naturale și cu ce putem înlocui aspirina.

În sezon al virozelor, fiecare dintre noi caută cel mai potrivit remediu pentru creșterea imunității, iar natura ne oferă o multitudine de variante în acest sens. Se pot realia combinații care să fie pe placul celor mici, mai mult decât atât, unele plante pot avea proprietăți antibiotice și antiinflamatoare, putând înlocui aspirina sau limita consumul de antibiotice.

Pentru creșterea imunității, medicul Mădălina Popescu, specialist în imunologie, a exemplificat care sunt cele mai bune plante cu care natura vine în sprijinul nostru și pe care le putem consuma nu doar în sezonul rece, ci și în restul anului.

”Există foarte multe soluții oferite de natură, ne referim la echinacea, în primul rând, astragalus, ginsengul siberian care ajută imunitatea, dintre plante, cele bogate în vitamina C, cum este cătina sau măceșele, din care putem face ceai. Isop, salvie, busuioc, cimbru, sunt alte plante cu efecte bune asupra imunității.

Mai sunt uleiurile esențiale, o altă metodă de a trata și de a ajuta, mai ales în probleme acute. Vorbim de uleiul esențial de eucalipt, uleiul esențial de cimbru, din arbore de ceai, au proprietăți antibacteriene dovedite științific foarte eficiente.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel