Planta considerată antibiotic natural. La ce să ai grijă când o consumi. E plină de antioxidanți, crește imunitatea, omoară celulele canceroase și reduce anxietatea

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Echinaceea - ce beneficii are pentru sănătate și ce arată studiile despre efectele asupra răcelii.

Echinaceea este un gen de plante cu flori din familia margaretelor și un ingredient comun în remediile împotriva răcelii.

Promotorii Echinaceei consideră că suplimentul stimulează sistemul imunitar și poate reduce simptomele infecțiilor și ale altor boli, inclusiv ale răcelii comune. Cu toate acestea, cercetătorii nu au confirmat încă faptul că oferă aceste beneficii.

Există nouă tipuri de Echinaceea recunoscute în mod obișnuit, dintre care trei sunt ingrediente în remedii naturiste și este posibil ca diferitele specii să aibă beneficii diferite pentru sănătate:

- E. angustifolia, care are petale înguste

- E. pallida, care are petale palide

- E. purpurea, care are petale mov

 

Ce beneficii ar putea avea echinaceea


Oamenii au făcut diverse afirmații despre faptul că Echinacea combate infecțiile, inclusiv pe cea care provoacă răceala comună.

Echinaceea pentru răceală

Unele studii au arătat că administrarea de Echinaceea ar putea ajuta la combaterea răcelii.

De exemplu, într-o analiză a peste o duzină de studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că administrarea de Echinaceea ar putea reduce riscul de a răci cu aproximativ 58% și ar scurta durata răcelii cu 1,4 zile, potrivit Medical News Today.

Cu toate acestea, un alt studiu a constatat că Echinaceea nu a avut niciun impact semnificativ asupra răcelii comune și a redus durata simptomelor cu cel mult o jumătate de zi.

În 2014, o analiză Cochrane a concluzionat că "nu s-a demonstrat aici că produsele Echinaceea oferă beneficii pentru tratarea răcelii".

Cercetătorii nu au dovedit încă că Echinaceea poate reduce impactul unei răceli și există foarte puține dovezi că poate ajuta în cazul altor boli.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel