Piure de cartofi. Rețeta lui Florin Dumitrescu. Secretul care-l va face extrem de pufos

Data publicării:
Florin Dumitrescu, captură video Youtube, unsplash.com
Descriere foto: Florin Dumitrescu, captură video Youtube, unsplash.com

Florin Dumitrescu propune o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă, de piure.

Piureul este atât una dintre cele mai îndrăgite garnituri de către români, dar și una dintre cele mai ușoare mâncăruri de preparat. Acesta poate fi servit lângă orice tip de carne, dar pentru zilele de post, spre exemplu, se poate mânca alături de o salată. În continuare, vă vom oferi o rețetă delicioase de piure, care îi aparține bucătarului chef Florin Dumitrescu. Celebrul bucătar are chiar și un secret, ce va ajuta preparatul să fie mult mai gustos și mai pufos. Cu siguranță, toată familia se va îndrăgosti pe loc de acest mod de preparare unic al piureului.

Ingrediente;

-5-6 cartofi

-sare

-piper

-300 ml lapte

-100 g unt, notează temananc.ro

 

Mod de preparare: 

Primul pas în prepararea oricărui piure este să pui o oală pe foc, cu apă, în care să adaugi și puțină sare. În acest timp, curăță cartofii de coajă și taie-i în cuburi destul de mici, pentru a se fierbe mai rapid. Aceștia vor fi adăugați în oală, în momentul în care aceasta va atinge punctul de fiebere. Oala nu trebuie să fie plină, pentru a nu da apa afară.

Cât timp fierb cartofii, pune un alt vas pe foc, în care să adaugi laptele și untul. Amestecă până când cele două ajung și ele în punctul de fierbere și oprește focul. Când cartofii sunt fierți, scurge-i de apă și sfărâmă-i cu ajutorul unei ustensile din bucătărie. Apoi, treptat, adaugă câte puțin din compoziția de lapte și amestecă cu ajutorul unui tel. Se pune atât de multă compoziție, în funcție de cât de moale și pufos vrei să obții piureul. Acesta se asezonează cu sare și piper după gust. Poftă bună!

 

Florin Dumitrescu, trei sosuri delicioase pentru paste

Chef Florin Dumitrescu le-a mai dezvăluit fanilor săi și trei modalități diferite de sosuri, perfecte în prepararea pastele. Acestea sunt foarte ușor de pregătit, dar rezultatul va fi unul extrem de delicios.

 

Ingrediente sos PESTO:

spanac 150g
rucola 50g
pătrunjel 3leg
nuci 80g
usturoi 3 buc
parmezan 80g
ulei măsline 100ml

Mod de preparare:

Spălati și uscați bine toate frunzele, curățați usturoiul, iar pentru un gust mai intens, puteți prăji nucile în cuptor la 160C, timp de 6 minute. Imediat ce aveți toate ingredientele pregătite, le puneți în blender și blendați până obțineți un sos pesto stabil.

Rețetă de sezon. Cum se prepară cea mai bună plăcintă de dovleac

Ingrediente sos ROȘII

roșii 6buc
busuioc 50g
ulei măsline 80ml
usturoi 3buc

Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Mod de preparare:

Spălați bine roșiile și tăiați-le în 4. Așezați roșiile într-o tavă cu usturoi curățat și zdrobit, stropiți cu ulei de măsline, puneți și busuiocul, sare și piper, după care băgați în cuptor și rumeniți. Imediat ce roșiile sunt gata, se zdrobesc cu o furculiță și în caz că mai trebuie, mai adăugați ulei de măsline


Ingrediente UNT AROMAT:

unt 200g
usturoi 3 bucăți
patrunjel 2 legături
ulei de măsline 20ml

Mod de preparare:


Setați senzorul plitei pe sousvide la 45C, folosiți crăticioara setată pe post de bainmarie, unde lăsați untul să ajungă în temperatură. Într-un pahar de blender, puneți usturoiul curățat și pătrunjelul spălat împreună cu untul tartinabil și ulei de măsline. Blendați până obțineți o pastă omogenă.”, a scris Florin Dumitrescu, pe Youtube.

Cum putem găti cartoful dulce. Chef Joseph Hadad: „E un super-aliment. Mai sănătos decât cartoful obișnuit”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel