Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Data publicării:
Chef Florin Dumitrescu, foto Unsplash/ colaj foto Youtube
Descriere foto: Chef Florin Dumitrescu, foto Unsplash/ colaj foto Youtube

Chef Florin Dumitrescu a făcut dezvăluiri despre broccoli și despre modul greșit în care-l gătim. De ce nu ne place, de fapt. Rețeta simplă și spectaculoasă.


Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate. 

Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".

Florin Dumitrescu: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta


Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta
 

"De exemplu... broccoli! Iak! Brocoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu”

 

Citește continuarea pe DC Medical și află cum prepară chef Florin Dumitrescu broccoli pentru a scăpa de viermi. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel