Petrică Mîțu Stoian a sunat-o pe Maria Loga cu puțin timp înainte de a muri. Ce i-a spus artistei: "Mi-a rămas întipărită dorința asta a lui"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Maria Loga și Petrică Mîțu Stoian, facebook
Descriere foto: Sursa foto: Maria Loga și Petrică Mîțu Stoian, facebook

Maria Loga a povestit care a fost ultima conversație pe care a avut-o cu Petrică Mîțu Stoian, înainte ca acesta să își dea ultima suflare. 

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021, într-un spital din Reșița, din cauza unui șoc traumatic. Regretatul artist apelase la un tratament cu oxigen hiperbaric pentru a scăpa de efectele pe care le-a avut infecția COVID-19 asupra sănătății lui. 

Petrică Mâțu Stoian a mers în platoul unei emisiuni fără a da semne de boală sau că ar avea problemele de sănătate care i-ar da bătăi de cap. La fel de zâmbitor și optimist așa cum îl știa toată lumea, artistul nu a lăsat să se vadă că s-ar simți rău sau ar avea probleme care îl supără. Nimeni nu și-ar fi dat seama că peste doar câteva zile, Petrică Mâțu Stoian se va stinge din viață într-un mod fulgerător. 

Deși au trecut șapte luni de la tragicul eveniment. colegii de breaslă al artistului nu l-au dat uitării. Recent, Maria Loga, a fost invitată în cadrul  emisiunii moderate de Vasilica Tătaru, acolo unde a vorbit despre ultima conversație pe care a purtat-o cu regretatul artist, dar și despre viața acestuia.

Maria Loga, despre începuturile carierei lui Petrică Mîțu Stoian

"Tuturor ne-a fost greu! Începuturile noastre au fost lipsite de ajutor. Mă refer la mine și la Petrică Mîțu Stoian. Nu a fost nimeni să ne ajute cu bani, cu relații. Îmi spunea că: 'Mă caută toți acum, când sunt cunoscut, dar la început nu m-a ajutat nimeni!' Eu îl cunosc dinainte de revoluție, în 1989, venise în Târgu Jiu, eu cântam la un restaurant celebru și tot venea să mă asculte.

În 1993 a participat la Festivalul "Maria Lătărețu", la Târgu Jiu, acolo a luat premiul I! A fost sunat chiar de Mărioara Murărescu și l-a chemat la București.

El a venit disperat la mine și mi-a spus cu o voce tremurândă: 'Cum să mă duc? Cum ajung, de unde bani, n-am niciun cântec imprimat.' Atunci a fost momentul în care i-am zis să nu-și facă probleme, că o să imprime și o să ajungă și la București. Mereu îmi spunea: 'Ce mă făceam eu fără tine, dacă nu erai tu atunci, ce mă făceam eu? Binele se face greu pe lumea asta!' Ne-a legat mai presus de o prietenie, cred că o frăție!", a dezvăluit Maria Loga, în emisiunea citată mai sus.

Constantin Enceanu, semn bizar la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul a rămas șocat: „La un moment dat, mi s-a făcut pielea de găină”

Ce i-a spus Petrică Mîțu Stoian Mariei Loga ultima oară când au vorbit la telefon?

Maria Loga a povestit că a vorbit la telefon cu Petrică Mîțu Stoian și urma să îi facă o vizită, dar nu a mai apucat. Tototdată, artista a mărturisit că artistul o rugase să îi pregătească mâncarea lui preferată.

"Cu câteva zile înainte de a pleca mi-a zis că trebuie să vină să se tundă la un hairstylist din Târgu Jiu, la care s-a tuns 30 ani. Și a zis că trece și pe la mine.

Mi-a spus: "Îmi faci și mie niște fasole cu turtă, cum făcea mumița mea? Că de când a murit, n-am mai mâncat!" Foarte puțin a trecut și s-a… Mi-a rămas întipărită dorința asta a lui și la o săptămână după înmormântare am făcut fasole bătută cu turtă și i-am dat de pomană.", a mărturisit Maria Loga.

Citește și: Jeni Nicolau, DEVASTATĂ de moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „A plecat cu o tristețe...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel