Petra, tânăra nevăzătoare, nou strigăt de ajutor: „Nu pun în pericol doar persoanele cu dizabilități”. Obstacolele se află în centrul Capitalei

Data publicării:
Petra Pintelei/ captură video TikTok
Descriere foto: Petra Pintelei/ captură video TikTok

Petra Pintelei a publicat un nou mesaj alarmant pe rețelele de socializare. 

Petra a devenit cunoscută în mediul online după ce și-a făcut publică povestea emoționantă de viață. Chiar dacă este de la naștere nevăzătoare și nu poate distinge lucrurile decât într-un procent de 5%, adică spre deloc, aceasta își duce viața asemenea unui om obișnuit, Tânăra are un loc de muncă stabil, o relație de iubire și circulă singură prin Capitală. Astfel, când merge la pas prin București, Petra semnalează fel de fel de lucruri care ar putea pune în pericol persoanele cu dizabilități, dar și oamenii fără probleme. Asta s-a întâmplat și de această dată, când ea a făcut un nou apel către oameni.

„Bună, eu sunt Petra și realizez un nou videoclip singură, în speranța de a vă semnala un nou obstacol care trebuie pus în pericol, pentru că și noi trebuie să punem obstacolele în pericol, nu numai ele pe noi. Acesta este un obstacol care se găsește în București, în general în zonele centrale. Vă spun sincer că nu pun în pericol doar persoanele cu dizabilități, am auzit despre foarte multe persoane care s-au lovit de ele. Aceștia se numesc polari, sunt puși asimetric pe stradă, ei probabil blochează accesul autovehiculelor pe trotuare, însă sunt dintr-un material dur și prezintă o sursă care poate să te lovească sau să-ți facă multe probleme, mai ales dacă umbli într-o zi cu mâinile pline și ești neatent.”, a transmis Petra, printr-un videoclip realizat pe TikTok.

Citește și: Loredana Groza i-a organizat o surpriză Petrei Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România: „M-am îndrăgostit de spiritul ei și am vrut să o cunosc”

@grauriii "De multe ori am căzut în drum" #foryou #petra #viral #fyp #foryourpage #impact #nevazator #petranevazatoarea #inger #life #obstacole #CapCut ♬ Instrumen Sholawat Sedih - Yuda pratama

Petra, apel major către oameni

Acesta nu este singurul strigăt de ajutor pe care Petra l-a făcut public. În urmă cu ceva timp, aceasta îi ruga pe toți proprietarii de trotinete electrice să parcheze cu simț de răspundere aceste mașinării și să nu le mai lase pe căile principale de acces. În timp ce o persoană care vede le poate evita cu ușurință, cele cu dizabilități, ca Petra, se pot răni destul de tare.

„Bună ziua, dragilor! Sunt Petra și am astăzi un mesaj foarte important să vă transmit. Este o rugăminte pe care doresc să v-o adresez.

Îmi cer scuze pentru calitatea acestui video, sunt singură și filmez așa cum pot. Mesajul de astăzi îl consider foarte important! Priviți vă rog această trotinetă! Nu știu dacă am filmat-o bine, dar ea este o trotinetă electrică și este în mijlocul trotuarului.

Dragilor, cei care folosiți aceste trotinete cu care vă deplasați, vă rog, nu le mai lăsați în mijlocul drumului! Ele reprezintă un obstacol atât pentru persoanele nevăzătoare, sau cu alte dizabilități, dar pot fi un obstacol chiar și pentru dumneavoastră.

Așa că, vă rog frumos, rezemați-le de ceva, puneți-le cumva să nu fie chiar în mijlocul drumului pe unde merg toți oamenii, pe mijlocul trotuarului, sau există, din câte am înțeles, niște locuri special amenajate.

Vă mărturisesc, din păcate, că eu de multe ori am căzut și m-am lovit luând în brațe, ca să spun așa, aceste trotinete.

Vă mulțumesc și sper ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume! Spuneți „nu" obstacolelor impuse de oameni altor oameni! Să spunem „nu" acestor obstacole și sper să lovesc cât mai rar cu bastonul sau cu corpul aceste trotinete electrice.

O zi frumoasă! Vă îmbrățișez cu mult drag și vă mulțumesc!", este mesajul transmis de Petra Pintelei. 

VEZI și: Ce salariu are Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel