Pește la cuptor, perfect de savurat în prima zi din an. Secretul lui Sorin Bontea, pentru un gust unic

Data publicării:
Sorin Bontea, pește la cuptor / captură video Youtube
Descriere foto: Sorin Bontea, pește la cuptor / captură video Youtube

Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă delicioasă de pește la cuptor, gata în doar câteva minute.

Dacă de sărbători ne-am răsfățat cu fel de fel de preparate culinare sofisticate, dar și grele pentru digestie, prima zi din an vine pentru toată lumea cu dorința de a gusta ceva mai ușor, mai ales după o noapte de petrece. Sorin Bontea vine cu rețeta perfectă, care să ne ajute să începem dieta de după sărbători. Este vorba despre pește, servit cu garnitură de legume. 

 

Ingrediente:

-cod alb

- baby porumb

- ciuperci

- sparanghel

- mazăre chinezească

- ulei de măsline

- usturoi

- sare, piper

 

Mod de preparare:

Prima dată se începe prepararea legumelor. Tăiem doi căței de usturoi rondele, după care îi punem în puțin uleiul de măsline până devin arămii. După aceea, se adaugă legumele crude. Începem cu porumbul, ciupercile, sparanghelul și mazărea chinezească. Adăugăm sare și piper.

Între timp, dăm drumul și la pește. Îl condimentăm mai întâi cu sare și piper. Adăugăm ulei de măsline în tigaie, un cățel de usturoi. Peștele se dă mai întâi prin făină albă, pentru că este un pește mai sensibil, care se desface. Prima dată e pune la prăjit pe parte de sus, nu pe cea netedă. Se lasă pe o parte la prăjit un minut, după care se întoarce. Acesta va fi băgat ulterior la cuptor, pentru alte 2 minute, la 180 de grade. Când totul este gata, le aranjăm pe farfurie și le servim. Poftă bună!

Te poate interesa și: Sorin Bontea, imagine rară cu soția sa, din ziua nunții: „Se împlinesc 28 de ani de la căsătorie”

 

Sorin Bontea,  rețeta secretă de chiftele marinate

Ingrediente chiftele:


- carne tocată de porc
-ceapă
- pătrunjel
- usturoi
- mărar
- sare, piper
- ouă
- cimbru
- pâine în apă

Ingrediente pentru sosul marinat:


- puțin usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- un strop de zahăr
- oțet

Mod de preparare:

„Am tot primit și am tot mâncat chiftele marinate. Eu știu că cel mai important la chiftelele marinate este sosul, care trebuie să aibă puțin oțet, de asta le spune chiftele marinate. Astăzi am să fac această rețetă, care va avea și puțin oțet.”, a spus chef Sorin Bontea, pe Youtube. 

Se adaugă cimbrul peste carnea tocată și restul verdețurilor. Punem după și usturoiul, ceapa, tocată mărunt, sare, după gust, piper, ouăle și se amestecă bine. După ce amestecăm bine, adăugăm și pâine, aproape un sfert. Se poate folosi pâinea care a rămas uscată în casă. După ce compoziția este gata, începem să le modelăm rotunde, în funcție de cât le vrem de mari, după care le dăm prin făină și le punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă scoți chiftelele puțin mai crude, nu este problemă, pentru că acestea vor fierbe în sos. 

Pentur sos, punem într-o cratiță uleiul și usturoiul, se adaugă sosul de roșu, după ce se călește ustoroiul, adăugăm și puțină apă, foile de dafin, boabele de piper, sare, după gust și puțin zahăr, pentru a tăia aciditatea. Totul se fierbe la foc mic. Se poate adăuga și apă, n funcție de cât este de gros sosul de roșii. După un timp, adăugăm oțetul, cam o lingură, și lăsăm să mai fiarbă câteva minute. Când este aproape gata, punem chiftelele în sos, la foc mic și mai lăsăm să fiarbă cam cinci minute. Când sunt gata, putem adăuga puțin mărar peste și rețeta este gata.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel