Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef

Data publicării:
Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram

Sorin Bontea le-a propus fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, perfectă pentru masa de prânz sau pentru cină. 

Sorin Bontea este o adevărată inspirație pentru fanii săi din mediul online, cărora le împărtășește mereu fel de fel de rețete delicioase, dar și mai multe secrete din bucătărie, pe care doar bucătarul chef le știe. Acesta gătește întotdeauna cu diferite alimente de sezon și propune comunității sale atât preparate tradiționale, simple de pregătit, dar și unele „fine dining”. De data aceasta, vedeta din bucătărie este sucul de roșii, pe care orice gospodină îl are în cămară, în această perioadă. Concret, Sorin Bontea a pregătit o supă delicioasă de roșii, după propria rețetă.

Ingrediente:

• 100 g paste;
• 2 litri de apă;
• o țelină;
• un păstârnac;
• 2 morcovi;
• o ceapă;
• sare;
• ulei de măsline;
• 1 litru suc de roșii.

Mod de preparare:

„Legumele, tăiate în bucăți mari, se pun la fiert pentru 30 de minute. Când legumele au fiert, se scot din supă, apoi se adaugă sucul de roșii în oală, se pune sare și se lasă la fiert pentru 5 minute. După ce supa a fiert, se adaugă pastele și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Supa este acum gata. Într-o farfurie adâncă, se adaugă: legumele, supa, o linguriță de ulei de măsline și, opțional, puțin busuioc.”, a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare. 

„Întotdeauna se amestecă în oală, ca să iau și supă, și paste. Punem ulei de măsline, pe deasupra, pentru decor. E bună tare.”, a mai completat el.

VEZI și: Cătălin Scărlătescu a părăsit platoul Chefi la cuțițe: „Exagerează foarte mult”. Ce l-a înfuriat pe bucătarul chef

Rețeta de cheesecake reinterpretă a lui Sorin Bontea

Ingrediente blat:

- ouă

- zahăr

- făină

- cacao

Ingrediente cremă:

- ciocolată albă 

- cremă de brânză

- frișcă

- vanilie

Ingrediente decor:

- zahăr

- zmeură pentru coulis

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Prima dată se prepară blatul. Se separă albușul de gălbenuș, după care albușul se bate spumă, până când se obține o bezea tare. Zahărul se adaugă în gălbenușul, cu făina și cacao, după care se încorporează ușor albușul, ca să rămână aerat. Se întinde blatul uniform într-o tavă, după care se bagă la cuptor. 

Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata pe foc, până se topește. După ce aceasta se mai temperează, se adaugă crema de brânză, vanilia și se mixează. Se adaugă apoi frișca ușor, de jos în sus, ca să rămână aerată. Compoziția se pune în forme de silicon, după care se bagă la rece.

Pentru prepararea zahărului ars, se pune puțin zahăr pe foc, până devine galben auriu. După ce se temperează, se stropește cu o lingură pe o foaie de copt și se lasă să se întărească. După asta, se prepară coulisul de zmeură Se pune zmeura în blender, după care se strecoară, până se obține un piure.

Se montează mai întâi o lingură de coulis în farfurie, se decupează o bucată rotundă de blat care se lipește de crema de ciocolată și se adaugă în farfurie. Deasupra se adaugă și modelul de zahăr ars obținut. 

Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel