Persoanele care beau multă cafea au o memorie mai bună. STUDIU

Data publicării:
CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers
Descriere foto: CAFEA. Unsplash.com/ autor Christiana Rivers

Pentru mulți oameni, o ceașcă de cafea este modalitatea perfectă de a porni ziua - și creierul. 

Potrivit cercetătorilor de la Școala de Medicină a Universității Minho din Portugalia, persoanele care beau între trei și cinci cești de cafea pe zi sunt mai concentrate, cu o memorie și capacități de învățare mai mari. 


Studiul a fost realizat cu 31 de persoane care beau cafea în mod regulat și 24 de persoane care nu beau cafea, în timp ce se aflau în pauză și, de asemenea, efectuând o sarcină mentală după ce au băut cafea. Băutorii de cafea aveau un control motor mai mare și erau mai puțin predispuși să își lase mintea să rătăcească, potrivit studiului. Avantajele cafelei au fost aproape imediate, beneficiile începând la scurt timp după consum. 


Cum vă poate ajuta cafeaua creierul pe termen lung


Studii anterioare au găsit legături pozitive între consumul de cafea și întârzierea apariției bolii Alzheimer, datorită proprietăților antiinflamatorii ale cofeinei.

Un studiu al Universității din California a constatat că persoanele care consumă 200 de miligrame de cofeină au înregistrat îmbunătățiri semnificative la testele de funcționare a creierului, îmbunătățind totodată funcția cerebrală pe termen lung, potrivit Alzheimers.net. Printre beneficiile suplimentare ale cafelei se numără scăderea riscului de diabet de tip 2, care poate declanșa și boala Alzheimer.


Experții în sănătate spun că cafeaua vă reduce riscul de a dezvolta boli hepatice sau o afecțiune care apare atunci când se acumulează grăsimi suplimentare în celulele hepatice, care pot provoca ciroza ficatului, notează Cleveland Clinic. Există, de asemenea, dovezi că consumul de cafea îi poate ajuta pe cei care au deja ciroză hepatică, hepatită C sau boli hepatice nealcoolice.


American Heart Association a descoperit într-un studiu că trei căni de cafea neagră obișnuită pe zi vă pot reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral cu o treime, potrivit StudyFinds


Așadar, continuați să vă bucurați de cafeaua de dimineață și de efectele pozitive pe care le are asupra creierului dumneavoastră - dar asigurați-vă că o faceți cu moderație. Persoanele care au consumat prea multă cofeină au raportat efecte secundare negative precum dureri de cap sau nervozitate, potrivit cercetătorilor.

 

Citește și: Humusul, un aliment sănătos din năut. Beneficii uimitoare pentru organism



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel