Pepenele roșu: cum îţi dai seama dacă a fost injectat sau nu: testul pe care îl poți face doar după ce l-ai cumpărat

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Dainis Graveris
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Dainis Graveris

Pepenele roșu este un fruct delicios, însă este o întreagă aventură să alegi unul potrivit, care să fie suficient de copt și să nu fi fost crescut cu chimicale sau, mai rău, să nu fi fost injectat cu coloranți.

E sezonul pepenilor și, mai ales când e foarte cald, o felie de pepene roșu sau galben poate fi exact ce avem nevoie pentru a ne hidrata și a ne căpăta energia necesară. Dar pe lângă riscul de a alege un pepene care nu e copt suficient sau a fost injectat să crească mai repede, mai există riscul să alegem un pepene care a fost injectat cu coloranți, pentru a-i da culoarea roșu-roz, atunci când este încercat.

Din păcate, dacă „testele” pentru a afla cât de copt este le putem face înainte de a-l cumpăra, testul pentru coloranți nu se poate face decât după ce l-ai cumpărat.

Testul e foarte simplu, se taie o bucățică din miezul fructului și se pune într-un pahar (de preferință transparent) cu apă, care a fost amestecată cu o lingură de oțet.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel