Pensatul ți-a distrus sprâncenele? Iată care sunt alimentele care ajută la creșterea părului

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Alimentele care ajută la creșterea sprâncenelor.

Multe femei au trecut, la un moment dat, printr-o perioadă a sprâncenelor subțiri, când un pensat prea zelos le-a compromis forma sprâncenelor, pentru mai mult timp decât se așteptau. 

Există un vechi mit care spune că sprâncenele smulse (pensate) nu vor mai crește niciodată la fel, astfel că multe femei se panichează și apelează la diverse tehnici de acoperire a sprâncenelor: de la micropigmentare și până la implant de păr în zona sprâncenelor (da, chiar există, și chiar avem și noi câteva vedete care au apelat la această intervenție.

 

Vestea bună este că este foarte posibil să îți crească din nou sprâncenele după ani de pensare excesivă, potrivit PureWow, mai ales dacă luăm în considerare faptul că tendințele recente se concentrează pe sprâncenele naturale și stufoase. Pentru majoritatea oamenilor, pensarea sprâncenelor întrerupe ciclul natural de creștere a părului, dar nu provoacă neapărat daune de durată. Cu produsele potrivite, instrumentele de îngrijire corecte și o doză mare de răbdare, sprâncenele vor crește la loc, cât ai clipi. 

Răbdarea este cheia

Instrumentul numărul unu pentru a vă face să vă crească din nou sprâncenele după o pensare excesivă este răbdarea. Poate fi tentant, după ce ai făcut o gafă catastrofală de epilare a sprâncenelor, să încerci să corectezi greșeala. Oricât de dificil ar fi să pui jos penseta și să te îndepărtezi de oglindă, corectarea excesivă va duce doar la mai multe daune. Deși există multe remedii temporare și produse care pot ajuta la stimularea creșterii părului, răbdarea - și numai răbdarea - vă va aduce rezultatele demne de Instagram pe care le doriți.

Potrivit Cleveland Health Clinic, poate dura între trei și patru luni pentru ca părul din sprâncene să crească din nou după ce a fost smuls, deoarece trece printr-un ciclu de creștere în patru etape, potrivit Wimpole Clinic. Dacă ești norocoasă, este posibil să vezi firele de păr din sprâncene crescând în doar o lună. Cu toate acestea, creșterea părului oriunde pe corp este influențată de o varietate de factori, inclusiv climatul, hormonii și ceea ce mănânci. În plus, este important să vă amintiți că sprâncenele vin într-o varietate de forme, lățimi și lungimi. Dacă genetica te-a binecuvântat cu sprâncene mai subțiri în mod natural, probabil că vei fi răsplătită pentru răbdarea ta cu aceleași sprâncene subțiri pe care le-ai smuls.

Repararea temorară a sprâncenelor

Deși nu există o formă corectă a sprâncenelor, în ultimul deceniu a fost favorizat aspectul de sprâncene mai pline. Fie că v-ați născut cu sprâncene subțiri sau le-ați forțat din greșeală în acest fel prin pensare excesivă, să „falsificați” o sprânceană plină și perfectă este ușor cu produsele potrivite, potrivit PMU Hub.

Potrivit Institutului de Frumusețe din New York, forma sprâncenelor este importantă pentru echilibrarea feței, modificarea formei feței și pentru a ajuta la încadrarea ochilor. Sprâncenele mai groase tind, de asemenea, să aibă un aspect mai natural și să flateze o gamă largă de forme de față, ceea ce le face o tendință de frumusețe râvnită. Pentru a obține acest aspect, începeți prin a vă trasa sprâncenele cu un creion sau cu un kit pe bază de ceară.  Dacă v-ați pensat prea mult, desenarea sprâncenelor vă permite să controlați forma și dimensiunea. Poți aplica cu ușurință produsele care funcționează cel mai bine pentru tine în forma originală a sprâncenelor tale și le poți umple astfel încât să arate natural.


Aplicați uleiuri de creștere a părului

Indiferent de câte produse de machiaj cumperi pentru a-ți umple sprâncenele smulse, la un moment dat, vei dori să accelerezi procesul de creștere a părului. Există numeroase uleiuri și remedii casnice disponibile care pot fi folosite ca tratamente topice pentru a stimula creșterea părului. Aceste uleiuri nu sunt o soluție rapidă, dar pot ajuta să ofere părului tău substanțele nutritive necesare pentru a crește mai repede.

Uleiul de ricin este un remediu  popular și eficient din punct de vedere al costurilor, care a fost folosit pentru a întări părul încă din anul 4000 î.Hr, potrivit Earth to You. Deși dovezile privind utilizarea sa pentru a face părul să crească sunt în mare parte anecdotice, uleiul vegetal multifuncțional este bogat în acizi grași care ar putea fi benefic pentru piele și față, conform Medical News Today. De asemenea, poate condiționa și întări firele de păr existente din sprâncene. Folosind fie ulei de ricin negru jamaican, fie ulei de ricin presat la rece, aplicați produsul pe sprâncenele curate cu o perie cu bob sau un tampon de bumbac. Masați uleiul și lăsați-l să acționeze înainte de a-l spăla cu detergentul obișnuit, notează Healthline.

 

Alimentele care te ajută să îți crești sprâncenele la loc


Dieta este o componentă majoră în calitatea creșterii părului. O dietă echilibrată, bogată în vitaminele A, B6, B12, acid folic, C, fier, zinc și proteine este vitală pentru o piele și un păr sănătos, potrivit Sutter Health.


Vitamina A este importantă pentru producerea de sebum, sau ulei, care ajută la hidratarea scalpului și a părului. Lactatele și verdețurile cu frunze închise la culoare sunt surse excelente de vitamina A. Dar, aveți grijă să nu ingerați prea multă, deoarece excesul de vitamina A în organism poate duce la căderea părului. Vitaminele B - care se găsesc în cereale integrale, pește, carne, nuci și avocado - ajută la susținerea unui metabolism sănătos și sunt necesare pentru a crește un păr puternic și sănătos, potrivit Forbes Health. De asemenea, pe lângă menținerea unui sistem imunitar sănătos, antioxidanții din vitamina C ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge către scalp, ceea ce, la rândul său, poate ajuta părul să crească.

Pe lângă peștele gras, nucile și verdețurile cu frunze închise, o dietă bogată în proteine este vitală pentru creșterea părului. Părul este alcătuit în mare parte din proteina cheratină, iar fără o sursă regulată de proteine în alimentația dumneavoastră, părul poate deveni uscat și fragil. Sursele de proteine din carne roșie conțin, de asemenea, fier, care este un nutrient important pentru transportul oxigenului către foliculii de păr, potrivit Cleveland Clinic.


Luați în considerare administrarea de suplimente alimentare

Pe lângă o dietă sănătoasă, administrarea de suplimente poate ajuta, de asemenea, la promovarea creșterii părului. Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B7, este un supliment îndrăgit pentru creșterea părului care, potrivit unor studii, poate ajuta la creșterea părului la femeile cu părul subțire, potrivit The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology. Aceasta ajută la crearea de globule roșii, care ajută la transportarea nutrienților necesari către foliculii de păr. O dietă care include ouă, somon, cartofi dulci și lapte va furniza în mod normal o cantitate suficientă de biotină. Cu toate acestea, dacă în dieta dumneavoastră lipsesc alimentele bogate în biotină, un supliment de biotină OTC poate fi de ajutor.


Suplimentele de Omega-3 sunt populare și pentru creșterea părului. Acești acizi grași pot fi găsiți în alimente precum peștele gras, crustaceele sau semințele de in, potrivit Cleveland Clinic. De asemenea, ei sunt ușor de adăugat în dieta ta sub forma unui supliment de ulei de pește. Omega-3 sunt excelenți pentru sănătatea ta generală, numeroase studii descoperind că acești acizi grași reduc nivelul trigliceridelor și ameliorează simptomele artritei. Când vine vorba de păr, acizii grași omega-3 pot ajuta potențial la stimularea creșterii părului, trecându-l în starea de creștere activă, potrivit Medical News Today.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel