Pătrunjelul, planta cu mai multă vitamina C decât lămâia. 7 motive pentru care să-l consumați

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor David Todd McCarty
Descriere foto: Unsplash.com/ autor David Todd McCarty

Pe lângă aspectul decorativ și aroma aparte, pătrunjelul oferă doar beneficii organismului uman.

Consumul de pătrunjel este un mare plus pentru organismul uman: întărește oasele, previne ridurile, combate inflamațiile. „O alimentație naturală, bazată pe consumul regulat de alimente integrale neprocesate este primul pas către o stare bună de sănătate și un sistem imunitar puternic. De asemenea, sănătatea sistemului respirator se întreține cel mai bine atunci când petrecem regulat timp în aer liber, într-un mediu cât mai puțin poluat, și, desigur, sportul reprezintă și el un factor important în menținerea unei sănătăți optime”, afirma Cori Grămescu într-o postare pe rețelele sociale.

Iată câteva beneficii ale consumului de pătrunjel:


* protecție împotriva cancerului de sân - Pătrunjelul are beneficii de protecție specifice împotriva cancerului de sân. Conform unui studiu din 2017 publicat în revista Geroscience, apigenina, o substanță naturală abundentă în pătrunjel este promițătoare ca un tratament netoxic pentru cancerul de sân la om.

* combate inflamațiile - Inflamația poate fi de fapt mortală, iar pătrunjelul, având un conținut ridicat de antioxidanți precum vitamina C, A și E, care pot ajuta la calmarea ei. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de artrită, o inflamație a articulațiilor, dar și la reducerea riscului multor altor boli cronice, inclusiv cancer, ateroscleroză, Alzheimer și boala Parkinson.

* previne ridurile - Consumul de pătrunjel avantajează tenul. Planta este bogată în vitamina C, iar vitamina C produce colagen, ceea ce conferă pielii structura și rezistența sa. 

* întărește oasele - Zece crenguțe de pătrunjel sunt suficiente pentru a ajunge la doza zilnică de vitamina K, cantitate care poate ajuta la protejarea împotriva fracturilor, deoarece contribuie la formarea proteinelor pentru oase și coagularea sângelui. 

* infecțiile urinare, indigestia și crampele - Pătrunjelul conține substanțe chimice care provoacă contracția musculară în intestin, vezică și uter. Prin urmare, indigestia, infecțiile vezicii urinare și crampele menstruale au fost adesea tratate cu preparate din această plantă

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel