Patru obiceiuri banale care îți distrug părul și te îmbătrânesc. Remedii simple pentru un păr sănătos și strălucitor

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru devine în mod inevitabil mai subțire, mai tern și mai fragil. Încercarea de a inversa sau de a trata această problemă poate fi o provocare, motiv pentru care este esențial să îți evaluezi obiceiurile zilnice și să ai cea mai mare grijă de pletele tale în această perioadă stresantă.

Fără să ne dăm seama, mulți dintre noi facem greșeli care contribuie la căderea părului sau agravează subțierea acestuia. 

Dr. Elaine F. Kung, M.D., FAAD, fondator al Future Bright Dermatology și Dr. Deanne Mraz Robinson, Chief Medical Officer al Ideal Image și co-fondator al Modern Dermatology PC, explică, pentru SheFinds, cum ne putem păstra părul sănătos și strălucitor, cât mai mult timp. De asemenea, Kerry Yates, tricholog la Colour Collective și Jose Mier, expert în păr și fondator al Heliotherapy Research Institute explică și cum poate fi prevenită căderea părului.


4. Cele patru greșeli care îți distrug părul


1. Utilizarea frecventă a unui uscător de păr fierbinte


Uscătoarele de păr/suflătoarele sunt incontestabil de comode după ce ieși din duș cu șuvițele picurând, dar, așa cum spune Kung, dacă părul tău este deja subțire, numeroasele dezavantaje ale acestui instrument de styling depășesc avantajele.

"Uscarea părului fără uscător de păr produce o suprafață de păr relativ bine protejată, în timp ce părul care este uscat cu ajutorul unui uscător de păr prezintă mai multe deteriorări ale suprafețelor de păr", spune Kung despre experiența sa în tratarea pacienților cu căderea părului. 


În plus, suprafețele părului prezintă o tendință generală de a fi mai deteriorate pe măsură ce crește temperatura, cele mai grave deteriorări ale suprafețelor fiind produse după uscarea cu cea mai ridicată temperatură", continuă ea.  

Uscarea naturală la aer, subliniază Kung, sau expunerea la temperatura ambientală după ce se îndepărtează ușor picăturile de apă cu un prosop, este considerată de obicei mult "mai sigură decât folosirea unui uscător de păr".

Atunci când se folosesc instrumente fierbinți, cum ar fi uscătoarele de păr, aparatele de îndreptat părul, fiarele de ondulat etc., ea notează că este imperativ să se folosească și un spray de protecție termică. 

 


2. Dormitul cu o față de pernă care nu este din mătase 


Fețele de pernă din mătase sunt foarte apreciate în rândul experților și stiliștilor pentru materialul lor moale, care nu va agrava sau trage de firele tale în timp ce dormi, așa cum o pot face alte materiale.

Pentru cei cu părul subțire, spune Robinson, aceasta este o alternativă mult mai sigură pentru fețele de pernă. "Recomand cu căldură o față de pernă din mătase pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru persoanele cu părul subțire sau care se rupe", spune Robinson.


Mătasea, notează ea, provoacă mai puțină fricțiune- ajutând la evitarea tragerii sau ruperii firelor în timp ce vă mișcați în somn. "Recomand, de asemenea, să îți tragi părul într-un nod ușor cu un elastic de mătase pentru a-l feri de substanțele chimice de pe față pe timp de noapte, care le pot face, de asemenea, mai vulnerabile la rupere", adaugă ea (retinoli și AHA, de exemplu).

Din același motiv, Robinson spune că este important să vă trageți ușor părul pe spate atunci când vă curățați fața și vă aplicați rutina de îngrijire a pielii PM, care "conține de obicei substanțe active care pot fi agresive pentru firele fine de păr care ne încadrează fața".

 


3. Alimentația nesănătoasă


O modalitate crucială (dacă nu cea mai importantă) de a avea grijă de părul tău este să ai o dietă echilibrată care să conțină vitamine precum biotina, vitamina A, zinc, fier etc.

Acestea fiind spuse, angajarea în diete la modă sau alegerea inconsecventă a alimentației tale poate avea un impact puternic asupra părului deja subțiat, spune Yates. "La fel ca și începerea unei cure de cură, dietele extreme pot face ravagii asupra părului tău", notează Yates. "

 


Atunci când faceți astfel de schimbări drastice, în cele din urmă tăiați nutrienții care iubesc corpul, având un impact negativ asupra ciclului de viață al părului dumneavoastră." Mier este de acord, spunând că "lipsa vitaminelor și a mineralelor din dieta ta este un motiv imens pentru care părul tău subțire arată mai rău."

Acest lucru, spune el, se datorează faptului că "nu primești suficientă nutriție necesară" pentru un păr sănătos. "De asemenea, îți afectează sistemul hormonal, ceea ce duce la căderea părului", continuă el. "Așadar, trebuie să discutați cu un medic despre ce suplimente să luați".

 

4. Expunerea la soare


Chiar dacă te dai cu cremă de protecție solară pentru față și corp, și scalpul tău are nevoie de protecție împotriva razelor dăunătoare ale soarelui, subliniază Mier. Căldura este dăunătoare pentru păr în sine, spune Mier, iar "expunerea excesivă la lumina soarelui nu este bună" pentru părul subțire.

"Îți face părul creț și provoacă vârfuri despicate - un aspect care nu este măgulitor pentru părul subțire - așa că nu uita să îți acoperi capul atunci când stai la soare pentru o perioadă lungă de timp", conchide el.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel